ŚWięconka na studeno
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 171 kJ / 2 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,35 g |
Tuky | 193,40 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 4,85 g |
Sůl | 9,55 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
ŚWIĘCONKA - polévka, převážně podávaná za studena (Chlodnik) připravovaná na Velkou noc ze svěcených potravin :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2015 17:28
gmptop: tak to se po nich juknu.
1. 4. 2015 13:18
gmptop: jo teď už je to o.k., netuším, kde se stala chyba.Chlodnik jsem jedla, vařil ho strýc z Polska, ale dával myslím sušené švestky. Ale takto vyzkouším a do bigosu moc ráda, ten u nás jede . Jen netuším ještě, jak si je zaudím, ale myslím, že to pořešíme. Zeťák má udírničku vlastně, no jasně
1. 4. 2015 13:14
gmptop:Překlad textu: k obrázkům:
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
1. 4. 2015 13:04
spagetka: No s timhle, přiznám se nemám příliš zkušeností, kouřit sem přestal před nějakým 36 lety, když se mi narodila dcera. Mi se ta stránka zobrazuje bez problému. Tak ještě jednou:
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
1. 4. 2015 12:54
Miloši, adresa je zadaná chybně, zkus zadat správně. Taky by mne uzené švestky zajímaly. Našla jsem jen tohle
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.
1. 4. 2015 12:49
1. 4. 2015 12:47
zuzun:v každém polském "sklepie spożywczym" na území VB a Irska
1. 4. 2015 11:05
zuzun:autor mal na mysli možno sušené slivky, o údených som v živote nepočula
31. 3. 2015 16:54
uzeny svestky????? to bych rada zkusila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 6 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 8 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 8 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: polské sváteční uzené s vejci polska svěcena polévka recept gratulace když přestal kouřit svěcená z uzeného
Suroviny: podmáslí, smetana, švestky, křen, vejce, uzenina, sůl, pepř
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
9 názorů