Chléb s pâte fermentée
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
Tuky | 12,75 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 440,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.
Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2020 14:28
12. 2. 2020 14:23
12. 2. 2020 14:18
12. 2. 2020 12:39
Veronika.Hrozna: jak píše magdalenka. A jestli chceš, kukni ke mně do článku Pekařina http://www.pekarnomanie.cz/pekarina/ - pod heslem "Překládání těsta" to mám nafoceno Zpevňuje se tím a lépe vyvíjí lepková struktura těsta a i poměrně hodně řídké těsto pak dokáže udržet tvar bochníku.
12. 2. 2020 12:09
11. 2. 2020 20:10
Ty chlebíky vypadají nádherně ! Proto, se ptám, že chci vyzkoušet! Jo, a naříznot jenom svrchu, jedním řezem, jako na fotce?
11. 2. 2020 18:28
11. 2. 2020 16:19
10. 2. 2020 19:56
10. 2. 2020 19:05
11. 10. 2015 17:11
Tenhle poslední je možná nejhezčí! Děkuji
11. 10. 2015 17:10
15. 9. 2015 12:16
15. 9. 2015 12:12
Myslím, že pôjde aj zamraziť - máš vyskúšané?
15. 9. 2015 11:57
O délce doby, po kterou staré těsto použít, jsem debatila s kamarádkou, která je na zahraničních webech jako doma. Proti mému názoru, že mi těsto na langoše v pohodě v lednici vydrží i týden, postavila zahraniční zkušenosti, kdy pekaři staré těsto používají jen 3 dny.
Kamarádka (Motýlia vareška) ale staré těsto v pohodě používá 5 dnů. A já bych se, po svých zkušenostech, nebála ani těch 7 dnů - a teď mi to potvrzuješ i ty
Díky
(Jde o to, že přespříliš dlouhým kynutím může být staré těsto enzymy tak "natrávené", že se bude trhat a pečivo roztékat.)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 minutami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 58 minutami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 3 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem
Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený
Chléb s pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPEV
105 názorů