Chléb s pâte fermentée
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
Tuky | 12,75 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 440,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.
Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2015 13:55
Děkuji za fotku
16. 7. 2015 13:53
11. 7. 2015 19:28
6. 7. 2015 19:29
Přidávám fotku dnešního chleba, opět vynikající, samozřejmě bez ošatky kulatý bochník, ale už se těším na oválný.
5. 7. 2015 18:28
5. 7. 2015 18:20
5. 7. 2015 16:57
http://www.pekarskeosatky.cz/
5. 7. 2015 15:45
5. 7. 2015 08:22
Součtem surovin mi vychází 1050 g - pokud nebudeš péct větší, tak ošatku na kilo těsta Kdyby těsto vykynulo pod úroveň hrany, přidržíš ho při překlápění rukou.
Doporučuji ošatky od výrobce - paní Vlčkové, má velmi příznivé ceny. Chceš kontakt?
5. 7. 2015 08:16
Děkuji za vyzkoušení i fotku (mohlas nechat obě )
5. 7. 2015 08:14
5. 7. 2015 08:10
4. 7. 2015 21:31
30. 6. 2015 20:56
30. 6. 2015 20:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 17 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 21 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 32 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 51 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Lněný chléb ze dvou druhů mouky potěší rodinu i návštěvy. Na přípravu je navíc snadný!
Jak předejít tomu, aby chléb byl po upečení uvnitř vlhký? Stačí dodržet několik rad
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Další recepty
Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem
Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený
Chléb s pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPEV
105 názorů