Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pâte fermentée

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 6. 2015 14:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 198 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky12,75 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy440,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.

Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

25. 6. 2015 12:18

Mankote, to je zase krasavec:yes: Už se vidím, máslíčkp, hrnek mléka a chlebik k tomu:-p

cathleen cathleen

25. 6. 2015 08:57

Těší mě, že se chleba tak líbí:-8 U nás velmi chutnal a mě osobně překvapil svou chutí - už dlouho jsem nepekla něco tak chuťově zajímavého a přitom poměrně jednoduchého na přípravu ;-)

Hella Hella (moderátorka)

24. 6. 2015 22:14

Úžasné ... +13:yes:

magdalenka magdalenka

24. 6. 2015 20:12

Milujem tvoje recepty!!! Všetko od teba, čo som robila, bolo skvelé, nepochybujem ani o tomto. Vyzerá báječne!!!:yes:

Danca Danca

24. 6. 2015 19:10

Ježíšku na křížku, to je krása:-O:yes::yes: Jak píše žížala, jen se zakousnout!:-p:-p

pipre pipre

24. 6. 2015 18:51

Jejda, ten vypadá dobře, jen se zakousnout :-):yes::yes:+

cathleen cathleen

24. 6. 2015 18:46

Jitkas, maris: děkuji:-8

janek53: :-D:-D kulatý bochník dělám výjimečně, tak jsem zvyklá na pouhé dvě patky...a to si vem, že mám i trojhrannou ošatku;-) TO jsou patky!

hosta: Jitko, jak jinak nalákat ostatní k upečení, než co nejvěrnějšími fotkami?:-p:-8

Jitkas

24. 6. 2015 18:36

To je primo majstrstik, uzasny pecen!

hosta hosta

24. 6. 2015 18:34

Pečivo jsem jedla naposledy v únoru ale s tímhle bych tak ráda zhřešila. Dávat takhle krásné fotky by mělo být trestné:-D:yes:

janek53 janek53

24. 6. 2015 18:06

cathleen:nechcu do toho kecat, ale na kulatém chlebu jsou čtyři:-D

maris maris

24. 6. 2015 17:37

Komu čest, tomu čest:yes: není nad krajíc čerstvého dobrého chleba a ten Tvůj vypadá nádherně;-):-)+

cathleen cathleen

24. 6. 2015 15:23

zizala: nabídla bych, ale patky u nás mizí jako první, :-8někdy i obě:-//

cathleen cathleen

24. 6. 2015 15:22

janek53: nejhorší je, že pokouším sama sebe:-D
Zkus, je opravdu výjimečný.

janek53 janek53

24. 6. 2015 15:13

Pokušitelko, vypadá náramně a půdu do něj:-p

zizala zizala (moderátorka)

24. 6. 2015 15:09

Ta fotka je jako živá, jen se natáhnout a popadnout tu vypečenou patku :-p:-p:yes:

1 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem

Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Chléb s pâte fermentée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPEV