Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Suroviny
Porce: 4-6 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 4 970 kJ / 1 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 239,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejvíce odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité, s černým čajem vynikající. Je to zdravotně dietní jídlo.
Aktualizace 28.10.2019: vyzkoušeny zelňáky s bio olivovým olejem (a bio špaldovou polohrubou moukou) a funguje to.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2016 00:02
StandaCB:
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk
15. 2. 2016 23:37
Když se tím člověk necpe, tak trocha palmového tuku neškodí, to je tak se všemi tuky... Všeho s mírou
15. 2. 2016 23:22
Jana Remkova: no, olej není tuk. Navíc si to nějak nedovedu představit.
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni
15. 2. 2016 17:45
StandaCB: třeba olivový olej??
15. 2. 2016 09:14
klokan: Dobrý den, můžete prosím nějaký konkrétní, dobrý a vyzkoušený doporučit?
15. 2. 2016 00:17
Jen malá poznamka, možná by byl lepší nějaký jinčí tuk, přeci jenom, když zdravě a dietne, tak bez palmového oleje (který je v Here, Stelle....)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 39 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 46 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: zelnaky ze spaldove mouky spaldove zelnaky zelné placky zelňáky vegan fit zelnaky vgetarianske dieta recepty zelné placky ze špaldové mouky zelnaky z hery zelne placky bez mouky zelňák ze špaldové mouky vegan zelnaky zelné placky pro vegany zelnaky fit zelnaky bez mouky zelňáky ze špaldové mouky recept nejlepsi recept na zelne placky zelňáky ze špaldové mouky zelne placky vegan jihočeské zelňáky ze špaldové mouky lehké zelnáky
Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, kmín mletý
Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy8R
6 názorů