Louhované kaštánky s tang zhongem
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem budou luxusní kousky pečiva s křupavou nahořklou kůrkou a vláčným středem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,68 g |
Tuky | 68,31 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 20,27 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 405,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cathleen ma naučila používať tangzhong. Ona ho viac menej používa pri sladkom pečení, ja experimentujem so slaným pečivom. Tangzhong spôsobí, že pečivo aj na druhý deň je mäkké a vláčne. Soľ na povrchu síce navlhne, ale na chuti mu to neuberie.https://www.toprecepty.cz/recept/48442-tangzhong/
Od Cathleen mám naučené lúhovanie, aj tvarovanie kaštánkov. Obmenila som tento jej recept pridaním tangzhongu.https://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-k...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2016 18:30
mysulka,Jana Remkova -dík.
20. 11. 2016 17:12
Krásné
18. 11. 2016 21:35
18. 11. 2016 18:30
Ďakujem vám, ale chvála patrí určite vo veľkej miere Cathleen, lúhovanie aj ako majú kaštánky vyzerať mám od nej...https://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-k...
18. 11. 2016 18:18
Magdalenko, moc povedené kaštánky
18. 11. 2016 16:41
17. 11. 2016 20:25
17. 11. 2016 18:57
magdalenka: moc se mi líbí
17. 11. 2016 18:52
Krásné kaštánky
17. 11. 2016 18:32
Ďakujem, teší ma, že sa vám kaštánky páčia...
17. 11. 2016 18:10
Krása..
17. 11. 2016 18:03
17. 11. 2016 17:01
Krása
17. 11. 2016 16:43
Moc pěkné je máš, taky mne láká víc slané než sladké
17. 11. 2016 15:56
Jůůů, díky za nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 2 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 3 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 3 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 5 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jedlá soda: Máme pro vás rady a tipy na její využití při vaření i při úklidu
Další recepty
Tématické fráze: tang zhong louhovany kaštanek louhovaná bulka tangzhong
Suroviny: voda, mouka hladká, mouka hladká, droždí, voda, cukr, sůl, sádlo, vejce, sůl, voda, soda jedlá
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
16 názorů