Louhované preclíky
Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s křupavou kůrkou a vláčným středem. Budou tak dobré, že na ty kupované zapomenete!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
32 preclíků
Nutriční hodnoty
Energie | 9 283 kJ / 2 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,66 g |
Tuky | 85,20 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 484 mg |
Sodík | 18,59 g |
Sůl | 12,07 g |
Sacharidy | 298,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Preclíky mají křupavý, hladký povrch a vláčnou střídu - záleží i na tom, jak moc je vypečete. Díky svému lehounce nahořklému povrchu připomínají chutí tyčinky Bohemia.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Příprava kynutého těsta bez pekárny je popsána v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2017 21:53
16. 3. 2017 17:28
19. 10. 2016 09:23
8. 9. 2016 16:19
8. 9. 2016 15:02
20. 11. 2013 10:34
20. 11. 2013 10:11
18. 11. 2013 09:47
15. 11. 2013 13:05
26. 1. 2013 13:38
24. 1. 2013 11:24
24. 1. 2013 11:20
20. 1. 2013 21:44
20. 1. 2013 19:30
S tou sodou...nevím. U receptu, ze kterého jsem si vypůjčila to louhování sodou, bylo psáno, že sodu vsypeme do vřící vody a vkládáme preclíky. Tak se tím řídím.
19. 1. 2013 22:26
Ja som sódu dávala už na začiatku do vody, pred varom, myslíš, že to má vplyv na výsledok?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 43 minutami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 2 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 3 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 11 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Louhované pečivo: Rady a tipy pro přípravu slaných preclíků a jiných tvarů
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Pečeme s Ivou: Fantasticky chutnající louhované pečivo s dokonalou kůrkou si dnes doma může snadno upéct každý z nás
Další recepty
Tématické fráze: louhované pečivo louhované pečivo recept louhované testo preclíky recept preclíky bavorské recept louhovaný rohlík louhové pečivo louhování pečiva bavorské preclíky louhovaný rohlík recept bavorské preclíky recept co je louhované pečivo bohemia preclíky preclíky bohemia recept na precliky louhované rohlíky bavorský preclík preclík recept domácí louhované rohlíky lohované těsto
Suroviny: voda, sádlo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, soda jedlá, voda, žloutek
Louhované preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zQmm
39 názorů