Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Už 11 let mailem koluje recept na aspik, ztuhnutý ve vaječných skořápkách.
V receptu jsou jiné suroviny, chybí gramáže, takže jsem si vše odvážila, odměřila a upravila podle sebe a naší chuti.
Místo šunky můžete použít libovolný druh vařeného či pečeného masa a zeleninu podle toho, jakou máte rádi.
Chuť nálevu je na každém z vás. Tato várka vyjde přibližně na 9 -10 vaječných skořápek.
Můžete také použít návod přímo na sáčku od želatiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2023 20:53
chiara: Díky za oprášení receptuPříprava je trošku pracnější,ale vajíčka jsou vždy rozebraná rychleji,něž vařenáI sladká verze je v oblibě
29. 3. 2023 12:15
Velikonoce jsou za dveřmi a tak komentářem posunuji tento recept do popředí, rozhodně si to zaslouží
24. 4. 2017 19:29
Prpcek: A já mám radost z komentářeDěkuji
21. 4. 2017 20:50
Nejdříve musím říci, že nemám rád želatinu a nepoužívám ji, ale recept se mi moc líbí. Kdo umí, ten prostě umí. A navíc ta prezentace, to je paráda. Z takových receptů mám radost.
16. 4. 2017 19:46
Marie Švarcová : Milan P.: Velice děkuji za milé komentáře,potěšily mě
15. 4. 2017 20:34
Nádhera.
Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.
Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.
15. 4. 2017 12:39
moc hezké
13. 4. 2017 20:00
Frantiska: děkujitaké preferuji kompletní recepty
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbíZa komentáře všem děkuji
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbíZa komentáře všem děkuji
13. 4. 2017 15:54
Děkuji za recept. Mam rada recepty, kde je uvedeny pocet ci vaha surovin.
13. 4. 2017 15:00
Nenapadlo mě, že můj komentář bude brán jako jedovatá kritika. myslela jsem to jen jako konstatování, nic víc a už vůbec ne jako důvod k nějaké diskusi. Omlouvám se těm, kterým moje reakce vadila a doufám, že tímto vše skončí.
13. 4. 2017 13:57
Hambro: Ano - Jana R. tu byla s podobným receptem dříve. No a? Tento je dotažen do podrobnějšího popisu a určitě jsou mnohem přijatelnější dvoje podobná vajíčka než deset totožných třesených buchet nebo hrnkových koláčů. Recepty podobné jsou vítány, přidávat je může kdokoliv, mohla bys třeba nějaký přidat i ty, místo té jedovaté kritiky.
Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let
Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.
Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let
Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.
13. 4. 2017 13:26
Hambro: Leni nápad jsem viděla kdysi pradávno (to ještě ani TR nebyly) v nějakém časopise, nemá cenu se přít, čí je dívala jsem se i na druhý recept. Podle mě je tento jiný (a i kdyby nebyl, majitelům TR více velmi podobných receptů nevadí). Tenhle recept je i s gramáží a třeba bez zbytečně přidaného masoxu....
Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.
Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.
13. 4. 2017 13:15
Jana Remková s tímto hezkým nápadem tu byla mnohem dřív. Anna Kociková (a nejen ona) zde tolikrát bojovala proti opakovaným receptům, upozorňovala na vyhledávač. Je zvláštní, že ona sama je může přidávat a ještě je za to chválená. Stačilo přidat fotku k receptu Jany.
13. 4. 2017 12:25
Jana Remkova: mne sa zdalo, že už si pridávala, že som to videla.
13. 4. 2017 12:22
Moc pěkné, Drahuš, nádherná čistá, jarní fotka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 1 hodinou
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 6 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Jaký je rozdíl mezi agarem a želatinou? Použití zahušťovadel je snadné
Další recepty
Tématické fráze: vejce v aspiku aspiková roláda velikonoční recepty recept vejce v aspiku velikonočni vejce tresena buchta recept na ruské vejce v aspiku vajicka v aspiku váječný aspiku ruská vejce v aspiku aspiky recepty recepty vejce v aspiku velikonoční aspiková vajíčka použití vaječných skořápek velikonoční vejce recept aspik ve skořápce aspiková miska velikonoce vejce recepty na ruske vejce v zelatyne priprava aspiku
Suroviny: šunka, želatina prášková, hrášek sterilovaný, petrželka, mrkev, vejce, cukr, majonéza, olej
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Velikonoční jablečná aspiková vejce
Anna Kocikova
Hodnocení receptu je 3,7 (3×)