Okurkový salát se šruchou zelnou a rajčaty
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 801 kJ / 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,93 g |
Tuky | 11,31 g |
Vláknina | 4,37 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 16,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Šrucha je zásobárňou vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje vitamín C, E, B1, B2 B3, provitamín A, fosfor, vápnik, zinok, horčík, železo i koenzym Q10 a omega-3-mastné kyseliny.
Rastie ako burina na suchých miestach.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2017 18:24
16. 8. 2017 07:02
15. 8. 2017 23:25
15. 8. 2017 22:31
15. 8. 2017 22:28
15. 8. 2017 22:26
15. 8. 2017 22:13
15. 8. 2017 22:10
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0rucha_zeln%C3%...
je to strašne vytrvalá burina, miluje suché slnenčné miesta, vinohrady, často rastie na cintorínoch, kde nikto nepolieva, alebo ak ideš popri zanedbaných chodníkoch - zvykne trčať zo špár... z dlažby...na kraji ciest...tie mäsité lístočky majú príjemnú chuť. Zadívaj sa pod nohy, ak pôjdeš najbližšie na takéto miesta, určite ju objavíš. Len na konzum hľadaj šruchu v čistom prostredí, kde nechodia hafani. Snáď ju objavíš.
Šrucha, ktorá sa pestuje pre kvety, krásne farebné - je nejedlá, má odpornú chuť.
15. 8. 2017 21:50
15. 8. 2017 21:27
15. 8. 2017 18:06
14. 8. 2017 22:08
14. 8. 2017 21:53
14. 8. 2017 21:32
14. 8. 2017 21:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 10 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: šrucha zelná recept rajčatový salát s okurkou salat se sruchou šrucha zelná plevel okurkovy salat
Suroviny: okurka salátová, šrucha zelná, rajče, sůl, pepř, ocet, cukr moučkový, smetana zakysaná, česnek
Okurkový salát se šruchou zelnou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrR8
16 názorů