Rybí vývar čirý
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 752 kJ / 4 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 430,97 g |
Tuky | 227,64 g |
Vláknina | 122,10 g |
Cholesterol | 3,08 g |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 7,51 g |
Sacharidy | 118,62 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar v bodě jedna můžete zredukovat a zamrazit na příště, nebo, jako v mém případě, jde k dalším strávníkům pro libovolné použití, třeba krémová rybí polévka, halászlé, bouilabaisse...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2018 20:05
Nikdy nelze obalamutit, jak píšete - strávníka, aby nepoznal z vývaru rybinu! Poznat bude, i kdyby jste se zbláznila! To, že může být polévka chuťově snesitelná, že nebude tak agresivní rybí chuti, to ještě neznamená, že to nikdo nepoznal. Jo, a mimochodem, jikry se vaří zvlášť, cedí se a pak dávají do polévky
29. 12. 2017 13:44
Ja nakupuju rybi hlavy a vnitrnosti na trzisti.Urcite vyzkousim,chci si ho zamrazit.Dam vedet
29. 12. 2017 01:39
jemmy: obalamutila jsem i strávníky, kteří tvrdili, že by nikdy rybí polévku nejedli. A protože neznali jikry a mlíčí, nepoznali. Prozradila jsem až za pár dní.
28. 12. 2017 12:15
To se mi moc libi.Musi byt moc dobry.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 8 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 9 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 10 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 11 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 13 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou Vánoce v Polsku? Na stole nesmí chybět pirohy a večeře začíná tímto slavnostním borščem s houbovými knedlíčky
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit
Další recepty
Tématické fráze: rybí vývar rybí vývar recept ryby vyvar rybí polévka vývar recept na rybí vývar rybí vvar vývar z ryb recept rybi vyvar rybí polévka rybi vyvat vyvar rybi recept jak nahradit jikry do rybí do polévky rybý vývar recept jak nahradit a jikry rybí vývar polevka rybí vývar asijský rybí vývar jak na rybi vyvar vývar rybí silný rybí vývar
Suroviny: kapr, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, cibule, koření nové koření, bobkový list, sůl, máslo, mlíčí, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, hrášek, sůl, šťáva citronová
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
4 názory