Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 135,79 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 349,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2020 07:03
Veronika.Hrozna: To mě těší, že jsem starým receptem, který jsem už léta nedělala, udělala někomu radost!
4. 4. 2020 20:13
Dajda: Jen se to rozplývá v puse! Už jsem snědla 4 kousky, slíbila jsem i dceři.... ale nevím, jestli na ni zbyde!
4. 4. 2020 17:53
Veronika.Hrozna:
4. 4. 2020 14:05
Dajda: Teď jsem dopekla, ochutnala a jsou velmi křehké a chutné. Fotečku pošlu zítra. Musím dát ještě polevu.
13. 1. 2020 19:21
Veronika.Hrozna: To bude fajn!
13. 1. 2020 19:19
Dajda: Stejně musím všechny zásoby, nakoupené ve Vánočním tentonoc, nějak spotřebovat v rozumném termínu! Takže jistě upeču a přidám fotku.
13. 1. 2020 15:55
Veronika.Hrozna: To si rozhodně nemyslím, jen jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, abys měla z čeho vybírat. Já ani jedno cukroví v poslední době nedělala.
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.
13. 1. 2020 15:03
Dajda: No, jo a myslíš, že to je, to správné těsto? Za vyzkoušení nic nedám, uvidíme. Ono totiž v tom těstě z cukrárny nebylo určitě máslo, ale něco jiné a mělo to specifickou chuť, možná tou marmoškou, čím to bylo slepeno. Nějaký trik v tom byl, ale bylo to moc dobré. Minule jsme tady rozebrali Šodó chlebíček a teď jsem si vzpomněla i na ten rohlíček s marmoškou, to byl takový druhý kousek, který jsem měla ráda. Pak Jadran dort a také grilážové, čokoládové trubičky se šlehačkou. Kde seženeu nějaký super rybízový džem, mám doma vyčištěno po Vánocích dočista. Mám jen od Hamé, zásobu volně prodejných jedů a prekurzorů!
13. 1. 2020 10:16
Veronika.Hrozna: Veroniko, teď je na Tobě přidat fotku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 2 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 4 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 14 minutami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 27 minutami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 29 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 46 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 51 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 1 hodinou
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, pudink vanilkový, prášek do pečiva, džem, poleva čokoládová
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
9 názorů