Cuketový chleba bez hnětení
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 11 746 kJ / 2 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,00 g |
Tuky | 16,15 g |
Vláknina | 31,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 560,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chleba je hutnější, ale vláčný i druhý den. Po upečení krásně křupavý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2023 18:54
Chléb vypadá moc dobře, použít cuketu do chleba mě nenapadlo :) Děkuji za tip.
26. 7. 2022 12:37
michaelabur: Děkuji za vyzkoušení a milou zprávu
26. 7. 2022 11:31
Je vyniakjící. Dala jsem mouku cca půl napůl s hladkou žitnou a byl perfektní. Zmizel ani nevím jak
5. 10. 2021 10:13
marie23: Asi ano, ale nemám vyzkoušené.
5. 10. 2021 08:17
Chléb, vypadá krásně dá se použít i jiná mouka ( špaldová nebo žitná)
26. 10. 2020 16:31
dexulka: broucekSylva: Děkuji vám za vyzkoušení a milý komentář.
26. 10. 2020 16:00
Včera jsem chlebík upekla a je mňamózní, chutná nám,určitě ho upeču znova.
11. 10. 2020 13:23
Tento chlebík jsem pekla již podruhé a pokaždé nám moc chutnal.Přidala jsem i dýňová semínka.Jednou jsem část cukety nahradila dýní, tak byl pěkně barevný Určitě zase někdy udělám, když bude cuketa či dýně navíc Díky za inspiraci
18. 9. 2020 17:40
Buchyna: Marie Svarcova: Děkuji vám...
14. 9. 2020 09:37
Dobrý den, cuketa má v kuchyni spoustu využití. Tento recept mne zaujal, dávám bodík a dala jsem do oblíbených. Vyzkoušela jsem už hodně receptů na chleba. Nejvíce mi chutnal, kdy se těsto nechá kynout v lednici po celou noc.
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy
13. 9. 2020 08:45
vypadá skvěle a určitě tak chutná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 23 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 13 sekundami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 38 sekundami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 1 minutou
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 35 minutami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Jak zpracovat cukety. Jsou vhodné k masu i nasladko
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cuketa, sůl, kmín celý, ocet, voda, droždí sušené, cibule sušená smažená, semínka slunečnicová, kmín celý, semínka dýňová
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
11 názorů