Cuketový prešovský prívarok
S létem přichází ruku v ruce i sezona cuket. Pokud už vám dochází nápady, co z cukety připravit, vyzkoušejte pokrm pocházející ze slovenské kuchyně, prívarok. Sladkokyselý prívarok se hodí jako příloha k masu, vejcím, nebo ho můžeme konzumovat samotný.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 918 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,58 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem trochu poupravil, ale je převzatý z kuchařky paní Štěpánkové a navíc ona dostala ten recept od paní Potočkové z Prešova. Upravil jsem si ho podle toho, jak to máme rádi. Může se s bramborem, chlebem, jen tak, ale i s masem různým je hodně jedlý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2009 17:25
K tej dovči - v okolí Mikuláša je krásne, Nízke Tatry sú
13. 8. 2009 17:24
Ak je recept z Prešova, tak musí byť rovnaký...inak to nerobí nikto...
13. 8. 2009 16:54
Podíval jsem se na ten tvůj recept a to je přesně podle té knížky,ale já nedávám mouku a tu cuketu používám tu Maďarskou a ta je vynikající i na gril,protože je pevná.
13. 8. 2009 16:52
S tým prívarkom je to jasné ale v kuchárke je napísané prívarek,tak som to ja tak opísal.Lebo vieš čo pre poriadok sa držím psaného.Viem že po Slovensky to niee ale čo .
13. 8. 2009 16:48
Liptovský Mikuláš - Pavlova Ves
13. 8. 2009 16:46
Pán Josef. kamže to idete na dovču, ak sa smiem spýtať ?
13. 8. 2009 16:43
Josífku, prívarok, nie prívarek, ale to je v pohode Ja pochádzam z Prešova a jedna pani Potočková Margita mi bola riaditeľkou na ZDŠ a učila ma Hv. Možno to bolo od nej... doporučujem ale nerobiť prívarok z cukety, ale z tekvice, pretože cuketa je veľmi vodnatá oproti tekvici. A hranolky tekvice musia zostať pevné. Inak je to dobrota, ktorú som tu už kedysi dala Veľmi dobréééé
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
13. 8. 2009 15:18
Jojo to moje papu je taky dobré...
13. 8. 2009 15:10
No vlastně Iness,pokud se ji vylepší situace může klidně na KRALE KLOBÁS vyrazit teď někdy to bude a z Hodonína jsme tam jeli vloni.jinak to vepřové s fazolí a zelím nebo obráceně musím vyzkoušet.
13. 8. 2009 15:06
Ne to jsem koupil na soutěži o KRÁLE KLOBÁS ve Velké n
VeličkouUrčitě se dá sehnat někde na Slovensku..
5.9 jedeme na Slovensko na dovolenou,tak tam kouknu. Ono totiž fakt nemá chybku
VeličkouUrčitě se dá sehnat někde na Slovensku..
5.9 jedeme na Slovensko na dovolenou,tak tam kouknu. Ono totiž fakt nemá chybku
13. 8. 2009 15:06
Paní Jano, v dnešní době se dá sehnat různé koření, ale to chce mít všechno oběhané a zjištěné co kde mají
13. 8. 2009 15:04
13. 8. 2009 15:03
Pane JosefeNemluvte už o tom Tady už nikdo neví o čem mluvíte A to maso bych k tomu taky prubla, musela to být fakt mňamka
13. 8. 2009 15:03
OK!
13. 8. 2009 15:02
klukodvody, hezké gesto, věřím, že magdalenku to časem přejde To čabajkové koření a klobásové, to asi mají jen vysloužilí kuchařové, co? Pro běžné smrtelníky by asi nebylo
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 16 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 30 minutami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 1 hodinou
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 5 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 5 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 6 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Další recepty
Tématické fráze: cuketový prívarok privarok z cukety čabajkové koření prívarok cuketovy privarok recept cukinovy privarok tekvicový přívarok cuketový prývarok tykvový přívarek bramborovy privarok babicovy dobroty 5.9. cukínový nákyp čabajková směs recept cuketovy privarok bramborovy privarek cuketovi privarek cuketovy¨¨privarek přívarek z dýně privarek z cukety cuketovyprivarok
Suroviny: cuketa, cibule, smetana zakysaná, kopr, kopr, cukr, sůl, olej, voda
Cuketový prešovský prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLvN
35 názorů