Květák z horkovzdušné fritézy
Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje. Ošidíme množství tuku, ale zároveň si dopřejeme luxus smažených dobrot.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,96 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 3,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Květák dělám v HF nepředvařený. Růžičky se v rozšlehaných vejcích dobře prolévají lžící po jednom kuse v malé hlubší misce a následně prohazuji ve strouhance, která je v mikrotenovém sáčku. Košťál upotřebíme do polévky, nebo na pomazánku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2024 21:43
Hella: Helenko děkujiKvěták byl hezky upečený,ale ne tak moc dozlatova.Někdy fotím manželovým mobilem a mu to fotí až moc barevně
20. 2. 2024 21:33
Vypadá velmi dobře dozlatova upečený.
22. 7. 2023 21:47
Jaromira18: Jarunko,děkuji TiV tom horku je HF mojí záchranouNeohnu se do normální trouby a na 2 porce jídla je škoda ji vůbec rozehřívat
22. 7. 2023 15:45
Moc se mi to líbí, také moc ráda používám horkovzdušnou fritézu.
21. 7. 2023 19:51
Eja57: Ano,Evičko,i na trojobal jsou sáčky k nezaplaceníJako dítě jsem o prázdninách u babičky hrozně ráda obalovala malinké hříbky z nedalekého lesaAle to následné smažení jsem babičce teda vůbec nezáviděla
21. 7. 2023 19:46
mika59: Eja57: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji za milé komentáře
V tomto hodně teplém počasí se snažím využívat spotřebiče a hrnce u kterých se nemusí stát,hlídat a míchatJen lituji,že jsem si nepořídila HF o něco větší
V tomto hodně teplém počasí se snažím využívat spotřebiče a hrnce u kterých se nemusí stát,hlídat a míchatJen lituji,že jsem si nepořídila HF o něco větší
21. 7. 2023 11:27
Skvělé, taky často HF zaměstnávám
21. 7. 2023 11:08
Dovolila bych si upozornit na ten trik v poznámce. Používám i na trojobal, v jednom pytlíku prohodim s moukou, pak v misce vejce a v dalším pytlíku do strouhanky. Geniální, málo práce i nádobí.
Fotka je krásná jako vždy
Fotka je krásná jako vždy
21. 7. 2023 08:10
máš můj obdiv, jak všechnu tu krásu a dobrotu zvládáš, neuvěřitelné a krásné foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 42 minutami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Suroviny: květák, vejce, mléko, sůl, strouhanka, olej, máslo
Květák z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQD7
9 názorů