Majonézová hrnkovka
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta obarvit skořicí, nebo přidat rozinky namočené v rumu nebo citronové šťávě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Hrnek = 250 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 8 342 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,70 g |
Tuky | 98,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 252,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto používám i jako bublaninu, jen upeču na plechu s jakýmkoliv ovocem (meruňky, broskve, jahody, švestky...), podle ročního období a chuti, pokaždé byla výborná. A můžeme přidat i drobenku, kdo má rád.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2023 19:00
Majolkové® těsto mám ráda, zvláště to kynuté, ale i bublaninu dělám z Majolky®.
6. 11. 2016 19:44
Moc dobra,přidala jsem ořišky a čokoladu .Dekuji
7. 7. 2016 11:22
Můžete mi poradit, můžu použít i majonézu Hellmans ve sklenici nebo musí být pravá Majolka®, u nás ji nemají v obchodě.
20. 10. 2015 17:36
Přišla mi taková jakoby hutnější. Ale jinak dobrá.
20. 3. 2012 10:24
Moc dobrá. Dělala jsem jí jako buchtu s rybízem
Majolka® z těsta na chuť není vůbec znát
Majolka® z těsta na chuť není vůbec znát
31. 5. 2011 08:50
Super mnamka
23. 4. 2011 09:57
Díky za krásné fotečky, bodíky a hlavně za chuťové zážitky a spokojené pupíky...
16. 4. 2011 20:49
Minule jsem dělala jako bábovku a byla výborná, vláčná a lehoučká. Teď jdu na tu variantu s jahodama.
20. 1. 2010 20:10
Míšo, na chuti to znát není, jsou to vlastně vejce šlehané s olejem, takže nic neobvyklého. Ale je fakt, že třeba v kynutém těstě ta majonéza dělá zázraky. Těsto je takové vláčnější
20. 1. 2010 17:23
ja som si vsimla,ze aj do ineho peciva tu ide Majolka®..neviem si to predstavit aku chut to da napr. takejto babovke..
2. 12. 2009 12:58
Dnešní mňamka na odpoledne .Dělám i koláče(malé plněné) z Majolky® a jsou vynikající.
24. 11. 2009 18:40
Lenko.Dneska jsem si udělala radost a upekla jsem nám bábovku mého dětství.Pekla jsem podle receptu,jen 1/3 mouky jsem nahradila celozrnnou grahamovou a cukru jsem dala jen 1/2 hrnku(nám to takto stačí).Bábovka je krásně voňavá a jemná.Boďku už jsem dala minule,tak teď už jen přidávám fotečky,aby tu nebylo rcp.tak smutno-snad to nevadí-a díky za krásnou chuťovou vzpomínku.
14. 10. 2009 21:39
Jednoduchá a taky znám, takže +
14. 10. 2009 20:26
Majolkovou bábovku mi pekla už moje babička a musím přiznat,že jsem se na ní vždy moc těšila.Bábovka byla vždy krásně kyprá,voňavá a šťavnatá a tudíž i velmi,velmi jedlá.Musím přiznat,že od té doby co tu babička není,jsem jí nedělala-asi kvůli vzpomínkám na ní.Pro známou chuť posílám velkou boďku a ráda si jí připomenu vlastním upečením.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 5 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 7 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyklopit bábovku z formy? Použijte osvědčené triky našich babiček a určitě se bábovka podaří
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: majonézová buchta majonézová bábovka majolkova babovka majolková buchta bábovka z Majolky® bábovka z majonézy recepty majonézová buchta majolková bublanina majonezová vánočka majonézová bublanina buchta z majonézy majonézová babovka s Majolkou® majolková vánočka buchta z Majolky® bublanina z majonézy vánočka z majonézy bábovka s majonézou recepty z majonézy vánočka s majonézou
Suroviny: mouka hladká, cukr, vejce, majonéza, mléko, kypřící prášek, cukr vanilkový, kakao, skořice mletá, rozinky, tuk, mouka
Majonézová hrnkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9rv
Bublanina z majolky
Hella
Hodnocení receptu je 4,6 (5×)