Sněhové pusinky
Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 399 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 80,22 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2023 17:41
Alue444:
Pokud jste postupovala podle rcp, tedy VEŠLEHALA cukr do sněhu pak se není čemu divit...
Ve vííídeu je to OK: cukr se opatrně vmíchá např. stěrkou
ČÍM DÉLE SE MÍCHÁ, TÍM JE HMOTA ŘIDŠÍ (o šlehači vůbec neuvažovat)
No, rcp jsem sepsul už 9. 12. 2015 20:02
Pokud jste postupovala podle rcp, tedy VEŠLEHALA cukr do sněhu pak se není čemu divit...
Ve vííídeu je to OK: cukr se opatrně vmíchá např. stěrkou
ČÍM DÉLE SE MÍCHÁ, TÍM JE HMOTA ŘIDŠÍ (o šlehači vůbec neuvažovat)
No, rcp jsem sepsul už 9. 12. 2015 20:02
7. 2. 2023 18:48
Postupovala jsem dle receptu... a strašný :) teklo to, nenabylo to, oddělil se cukr od bílku, dobré to nebylo, nešlo to odlepit, rozpadalo se, skončilo v koši. Ještě že je to chudé na ingredience. Takhle je mi líto jenom ztracené námahy.
2. 1. 2023 17:32
1. 4. 2022 16:36
casino: a navíc jsou pusinky spálené Máte naprostou pravdu, tudy cesta nevede!!
19. 5. 2020 17:17
3. 10. 2017 19:24
Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá..
30. 9. 2017 19:20
Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.
30. 9. 2017 10:19
zizala: Díky, zkusím teda příště.
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..
27. 9. 2017 18:03
ZaSolanem: S největší pravděpodobností nebyly dosušené. Je potřeba sušit v mírné troubě (asi 50-70°C), dokud nejsou uvnitř suché. Dát jim prostě čas
27. 9. 2017 15:27
casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila
25. 9. 2017 15:34
Prosím všechny (pusinky), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.
21. 1. 2017 20:11
super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné
19. 12. 2016 12:33
Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji
17. 12. 2016 18:43
Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.:
16. 12. 2016 08:57
Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 16 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 10 minutami
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 33 minutami
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 42 minutami
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 51 minutami
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 1 hodinou
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 2 hodinami
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky
Suroviny: bílek, cukr moučkový
Sněhové pusinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wV58
74 názorů