Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2023 13:41
Opravdu vynikající. Doporučuji
30. 4. 2022 12:46
Skvělá žebírka!!
18. 9. 2021 13:33
Jsou dobrá, dělala jsem je prvně. Marinovala jsme přes noc, pak jsem pekla na plechu 20 min na 250 stupňů, aby se pěkně zatáhly. Pak jsem je dala do pekáče, navrch alobal a pekla jsem na 140° 3 hod. Kosti vypadávaly úplně samy. Nicméně, na nás by mohla být příště marináda méně výrazná.
22. 3. 2021 23:10
22. 3. 2021 23:10
janicel: doporucuji jen z mladeho kusu.
22. 3. 2021 22:15
Dobrý den,myslíte že bych tenhle recept mohla použít i pro kančí žebra??dík za tip
14. 3. 2021 10:09
Vcera jsme delali a byly naprosto famozni???? dekujeme!
30. 8. 2018 19:54
Pecka!
3. 12. 2017 16:06
Skvělý recept a žebra výborný
27. 11. 2017 17:18
super, výborné
20. 4. 2017 08:53
Mám dotaz. Můžou žebra s takovou to marinádou na gril? Děkuji
25. 1. 2017 19:04
Zkusil jsem a.bylo to výborné!!!
21. 12. 2016 08:07
Ještě to potřebuje pár maličkostí - na žebírkách se na kostech nachází jemná blanka kterou je dobré sloupnout nemte to pak narváno mezi zuby a ušetříte na párátkách a před marinováním je důležité maso umýt limetkovou nebo citrónovou sťávou je pak mnohem jemnější jinak co dodat prostě žebra -
6. 11. 2016 13:19
Naprosto vynikající, přidala jsem trochu sušeného chilli, mám ráda sladké a zároveň pikantní a takhle to byla pecka. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá. Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích.
25. 10. 2016 16:01
Už jen ta marináda na ochutnání super! Zatím marinuju ale těším sec
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 4 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 4 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 4 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 5 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů