Vepřovka na polský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenMaso, zbavené kůže a kostí, pomlít na desce (šajbě) číslo 8, přidat veškeré ingredience, dobře promísit s vodou a v případě potřeby (po ochutnání) přidat potřebné.Dávat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso, zbavené kůže a kostí, pomlít na desce (šajbě) číslo 8, přidat veškeré ingredience, dobře promísit s vodou a v případě potřeby (po ochutnání) přidat potřebné.Dávat…
V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa…
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí,…
Vychladlé uvařené brambory oloupáme a spolu s vařenou či pečenou červenou řepou nastrouháme najemno. Směs osolíme, trošku okořeníme sušeným česnekem, přidáme postupně…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za…
1. Dát vařit vodu na špagety (se solí a kapka oleje):) 2. Nakrájíme cibulku, necháme zpěnit a přidáme nakrájené žampiony, necháme, aby pustily trošku štávu. 3. Přidáme…
Maso: maso trošku naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a česnekem v prášku (z obou stran).Nakrájíme na jemno cibulku a necháme ji chvilku orestovat na…
Jen těžko bychom hledali další potravinu, která obsahuje tolik kvalitních bílkovin, vlákniny a dalších tělu prospěšných látek. Podle tohoto receptu si připravíte…
Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu. Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá. Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám…
Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, dáme do lednice přes noc (nemusíme), ale já solím den dopředu všechno maso.Druhý den maso dáme do pekáčku, malinko podlijeme vodou a dáme…
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Všechny suroviny promícháme.Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, vytvarujeme do placiček a smažíme z obou stran do zlatavé barvy. Po osmažení klademe na…
Kuřecí řízek s bramborem je naprostá klasika. Tentokrát je maso zabaleno do křehkého lahodného sýrového těstíčka, které mu dodá na křupavosti, plnosti chuti a…
1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidám mouku a metlou řádně promícháme, necháme vařit cca 3 minuty. 2. Přidáme rajčatový protlak, opět řádně promícháme,…
Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti. Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.Z uvedených surovin v míse umícháme…
Ořez dvakrát po sobě umeleme na masovém mlýnku. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli. Vyklepneme vajíčko, přidáme česnek, pepř, sůl a bylinky a dobře…
Brambory nakrájíma na kostky a vložíme do většího hrnce. Zalejeme vodou a vložíme bujon. Až bude voda vroucí a brambory měkké, tak prolisujeme všechen česnek do polévky…
Vsechny suche prisady smichat, nalit olej a jogurt a znovu promichnout. Do tak pripravene marinady nastrouhame na hrubo cibuli a protlacime cesnek. Maso bez kosti…
Z hovězí kližky vyřízneme středový tvar (váleček) a ten nakrájíme na plátky. Ty z obou stran naklepeme a naložíme do marinády. V lednici necháme uležet do druhého dne…
Brambory vaříme ve slupce asi 10 minut, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Makrely zbavíme hlav,…
Nejprve připravíme směs na naplnění kuřecích prsou. Na drobné kousky nakrájíme šunku, Nivu a broskve. Dáme do misky a zamícháme.Omyjeme kuřecí prsa a uděláme do nich…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, z nich pak nakrájíme nudličky asi 1.5 -2 cm široké. Nudličky osolíme a okořeníme (koupené koření obsahuje i sůl). Cibule…
Kdo si potrpí na rajčatové omáčky, bude se dnes olizovat! Protože takovouhle lahůdku, jako je kuřecí maso právě v rajčatové omáčce s česnekem, jste už dlouho neochutnali…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové v každém obchodě, ale domácí je domácí... Během chvilky k nim snadno vyčarujete…
Přidáno před 17 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Novoroční přípitek bez alkoholu: Silvestrovskou oslavu nemusí ovládnout šampaňské. Na výběr je mnoho alternativ
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Jak na žemlovku podle porotců MasterChef Česko? Pečivo předem opečte a mléko smíchejte se smetanou, říkají šéfkuchaři