Masová paštika
Recept ještě nebyl hodnocenPaštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 491 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 1,03 g |
– nenasycené | 2,10 g |
–– mononenasycené | 1,83 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s…
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Pokud nevíte jak upotřebit zbylé pečené maso, vyzkoušejte z něj připravit opravdu snadnou a chutnou pomazánku, kterou zužitkujete jako rychlou večeři, nebo svačinu.…
Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut. Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje. Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně…
Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou…
Nejdříve uvaříme rýži. Krůtí maso natrháme.Nejlépe na wok pánvi na másle orestujeme mraženou zeleninu, přidáme na kousky natrhané maso, podlijeme vývarem a dusíme cca 7…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené pečené maso a chvilku restujeme, pak přidáme mletou papriku, koření, česnek, zalijeme vývarem .Na pánvi uděláme…
Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čtverce.Ty potřeme bílkem a na polovinu klademe…
Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně …
Studené pečené maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu scedíme, nálev uchováme. Na masovém mlýnku vše jemně pomeleme, pokud budeme mazat na jednohubky, hrubě mleté se…
Výpek, který nám zbyl, ohřejeme a přecedíme. Podle potřeby zředíme vývarem, případně vodou. Měl by mít silnou, výraznou chuť.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na…
Slaninu nakrájíme s cibulí a česnekem na kousky. Kostičky slaniny vyškvaříme a přidáme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme maso natrhané vidličkou, nebo nakrájené na…
Maso z křepelky nakrájíme na menší kousky a obě kapie na malé kostičky.Rýži dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou a restujeme na másle, aby se všechna zrna…
Pórek nakrájíme na kolečka a maso na kousky. Do pánve dáme výpek nebo sádlo a přidáme pórek a česnek. Po chvíli restování přisypeme maso, kapii a kukuřici. Vše společně…
Zelí vložíme s oloupanými nastrouhanými jablky a oloupanou nastrouhanou řepou do hlubší nádoby a podusíme. Podle chuti okyselíme, přidáme lžíci sosu z upečeného…
Maso obereme a nakrájíme. Dáme do kastrůlku sádlo a orestujeme maso. Okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem. Vedle v kastrůlku si rozehřejeme trochu oleje a přidáme…
Z masla a mouky si udelame jisku ,zredime mlekem a povarime.Do husteho besamelu vlozime spenat,osolime a podusime.Zemle rozkrojime na pric,vydlabeme stridku a naplnime…
Zapni troubu na cca 175 °C - musí se předehřát.Brambory, cibuli a maso nakrájej na kostičky (1 cm) a promíchej s olejem nebo rozehřátým tukem z pečení, opatrně osol (…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Retro okénko: Camping salát je letní vzpomínkou na minulost. Takhle snadno jej připravíte
Oblíbené kozí či beraní rohy jsou nejlepší v sladkokyselém nálevu. Takhle snadno se připravují
5 tipů na skvělé dezerty, které zvládnete do 10 minut: Znáte falešný medovník nebo babiččin Malakov?