Plněné papriky – jednoduše
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Cibulky s natí a pórek očistíme, nakrájíme a osmahneme na oleji.Přidáme fazolky s pokrájenými rajčaty, tempeh, osolíme a dusíme jen krátce, abychom fazolky nerozvařili…
Zelí si nastrouháme na jemno. Se solí ho hodně pomačkáme aby zkřehlo. Necháme 1/2 hod. odležet. Zálivku zamícháme ze všech přísad a přidáme k zelí. Nakonec vmícháme…
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Šalát rozložíme na tanier.Zmiešame cottage, na krúžky nakrájanú cibuľku, na malé kocky narezanú uhorku, hrášok, olej, ocot, korenie a soľ. Premiešame. Rozložíme na…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci světlé sójové omáčky, lžičku škrobu a dobře promícháme. Necháme stranou,…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V misce smícháme mléko s octem a necháme 10 minut odstát. Mezitím v míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao.…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Suroviny na omáčku smícháme a pomalu dáme vařit - stále mícháme. Zdá-li se nám moc hustá, můžeme trošku naředit vodou. Když omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji…
Sojové nudličky vsypeme do 1 l vroucí vody, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Povaříme za občasného zamíchání 15 minut. Necháme vychladnout ve vývaru, poté slijeme…
Koření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa.Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby…
Uvaříme těstoviny, nejlepší jsou Panzani, na skus. Přidáme pokrájená rajčata, cibuli, kukuřičku. Uděláme zálivku z oliv. oleje, jablečného octa a koření na zálivku …
Ředkev i řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Na zálivku promícháme všechny suroviny, ochutíme každý podle své chuti.Promícháme s nastrouhanou zeleninou.
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahněte na oleji. Posypte majoránkou a nechte rozvonět. Přidejte propláchnuté fazole a sůl. Podlijte asi půl deci vody a nechte chvíli…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Peciválky s mákem podle Petra Rychlého: Staročeská specialita z bramborového těsta se snadno připravuje a chutná fantasticky
Třikrát kuře na minutku: Kořeněné karí, špíz se zeleninou nebo plněná tortilla jsou připraveny do půl hodinky
Proč všichni jedí Mike Benexia Premium kvality Chia ?