Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 992 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,80 g |
Tuky | 185,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 7,29 g |
Sacharidy | 222,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je úžasně rychlá a moooc chutná. Dělala jsem ji asi 5x a vždy s velkým úspěchem.
Zdroj: http://www.fatimma.sk s drobnými úpravami
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2018 10:42
Petra Benesova:
No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá
No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá
18. 8. 2018 08:11
casino: musím říct, že jste šikula a oplácím poklonu
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
17. 8. 2018 19:40
casino: teda Casino - vy si ten zobáček opravdu neošidíte . S tím otočeným plechem je to dobrý fígl
17. 8. 2018 18:07
Z meringy dělávám PAVLOVA.., roládu až ffčíl
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň
Aby těsto trochu vypadalo tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu Samozřejmě to tak i peču
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň
Aby těsto trochu vypadalo tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu Samozřejmě to tak i peču
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
16. 8. 2018 11:22
hosta: Jé, díky za radu, věřím, že tento fígl funguje, i když ono to tolik nebolí ten papír hned stáhnout. Ale u štafetek bych to mohla zkusit
16. 8. 2018 10:47
Petra Benesova: mně se osvědčilo, když jsem dělala tu sněhovou citronovou roládu z podobných, postříkat papír pod sníh olejem ve spreji, pak se nepřilepí ani při chladnutí.
16. 8. 2018 08:58
casino:
S první poznámkou souhlasím, stahuje se samozřejmě papír, ale s tou druhou souhlasit nemůžu, protože už jsem jednou udělala tu chybu, že jsem sněhové těsto nechala vystydnout na papíře (když jsem dělala štafetky) a ten už jsem pak nesundala a musela plát těsta vyhodit. Takže určitě stáhnout hned po vytažení z trouby. A dík za tu první připomínku a za poklonu
S první poznámkou souhlasím, stahuje se samozřejmě papír, ale s tou druhou souhlasit nemůžu, protože už jsem jednou udělala tu chybu, že jsem sněhové těsto nechala vystydnout na papíře (když jsem dělala štafetky) a ten už jsem pak nesundala a musela plát těsta vyhodit. Takže určitě stáhnout hned po vytažení z trouby. A dík za tu první připomínku a za poklonu
16. 8. 2018 08:46
Madam, přijměte mou poklonu
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?
16. 8. 2018 07:17
Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 4 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 5 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 7 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 7 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 7 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 8 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 8 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: roláda bez mouky sněhová roláda s mascarpone šlehačková roláda bez mouky pavlova roláda roláda se šlehačkou bez mouky roláda pavlova šlehačková roláda roláda se šlehačkou pavlova roláda bez mouky roláda s malinami roláda s mascarpone a šlehačkou roláda se šlehačkou a mascarpone recept slehackova rolada roláda s mascarpone a malinami roláda z bílků bez mouky roláda šlehačka mascarpone roláda s malinami a s mascarpone roláda bez mouky se slehackou roláda s mascapone a s malinami madam ztužovač šlehačky
Suroviny: bílek, cukr, ocet jablečný, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, sýr smetanový, cukr, maliny, cukr moučkový
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
9 názorů