Šlehačková vánočka
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou. Tak ji vyzkoušejte, je prostě úžasná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 989 kJ / 3 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,64 g |
Tuky | 108,03 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 1,99 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 476,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky. Jak vidíte, vinutí není moje hobby, tak dělám základ ze tří pramenů silnějších, ze tří slabších a nahoře ze dvou. Mezi jednotlivými patry hranou dlaně po celé délce udělám prohlubeň. V případě potřeby zajistím špejlemi. Vánočka je chuťově opravdu dobrá. Pokud již trénujete na Vánoce, doporučuji k vyzkoušení.
Protože každá mouka má jinou savost, pokud to bude nutné, přidáme trošku vlažného mléka nebo vody.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2023 15:06
3. 12. 2020 20:02
30. 11. 2020 09:26
16. 11. 2020 15:23
16. 11. 2020 14:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 8 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 3 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dělat, aby se vánočka nerozjela? Záleží na surovinách a správném vykynutí, ale také na několika osvědčených vychytávkách
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, rum, smetana ke šlehání, droždí sušené, rozinky, vejce, vejce, mandle, máslo
Šlehačková vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyZ7
5 názorů