Perníkový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…
Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu, zalijeme rumem a citronovou šťávou, přidáme vanilkový, skořicový cukr, skořici, hřebíček a…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu,…
Tekvicu narežeme na úhľadné kocky, zalejeme vodou s trochou octu a necháme cez noc stáť. Ráno vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a znovu pridáme trocha octu. Necháme…
Na menší kousky pokrájíme asi 12 jablek zbavených slupky. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme 5 lžic cukru krystal, celou skořici a podlijeme 200 ml jablečného džusu.…
Hovězí maso očistěte, prošpikujte mrkví, špekem, osolte a opepřete.Maso opečte do zlatova na pánvi a poté ho vyjměte.Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev,…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Do vajíčka na louhování čaje dáme koření. Všechnu zeleninu očistíme a z jablek vykrájíme jádřince.Poté vše nakrájíme na drobnější kusy, dáme do velkého hrnce, přidáme…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky.Do hrnce dáme vodu, nachystané jablíčka, cukr, skořici, hřebíček a vaříme.Až jsou jablíčka měkké přilejeme víno, prohřejeme ale…
Krupicový cukr vsypeme do rendlíku se silným dnem, postavíme na zdroj tepla a cukr necháme při nízké teplotě rozpouštět. Zamíchat můžeme, až když je téměř všechen…
Ryžu s kúskom celej škorice a soľou podusíme domäkka. Necháme vychladnúť a škorice vyberieme.Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme so šťavou a premiešame. Paradajky…
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu celú (tak 1-2 na 7čkový pohár) pár klinčekov.Zalejem horúcou vodou…
Různé ovocné poháry se připravují nejen pro dny sváteční, ale taktéž i všední. U těchto jablečných pohárů jistě uvítáte rychlou přípravu, skládají se pouze z jablek…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Ingredience na marinádu smícháme. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran pomažeme marinádou, naskládáme do pečící nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a…
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Tři suroviny, které do horkovzdušné fritézy nepatří: Potíže dělá nejen sýr, ale i jedna běžná příloha
Pečeme s Ivou: Doma upečené škvarkové raženky provoní kuchyň i celý byt. A jejich chuť? Opravdová lahoda!
Letem chlebovým světem: Víte, co je to lavaš, kde se jí naan a čím se plní mlawi?