Škvarkové pagáče trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNajprv si dáme oživiť droždie asi do 100 ml vlažného mlieka a cukru. Zmiešame múky, zamiešame soľ, pridáme jogurt, víno, vzkypené droždie. Postupne pridávame mlieko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Najprv si dáme oživiť droždie asi do 100 ml vlažného mlieka a cukru. Zmiešame múky, zamiešame soľ, pridáme jogurt, víno, vzkypené droždie. Postupne pridávame mlieko…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…
Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek . Zapneme…
Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně s moukou vypracujeme hladké těsto.Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku.Placky pečeme…
V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách …
Vypracujeme těsto bez škvarků. Necháme tak hodinu odpočinout Rozdělíme na 5 dílů (placek). Rozválíme, každou zvlášť namažeme škvarky. Zabalíme jako závin. Znovu…
Vařené brambory jemně rozstrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik polohrubé mouky, aby vzniklo měkké těsto.Těsto rozdělíme na dílky a z každého vyválíme tenkou placku…
Bramborovou kaši dáme do misky, přidáme nasekané škvarky, rozetřený česnek, medvědí česnek, sůl, vejce. Směs promícháme, postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Škvarkové placky jsou skvělým způsobem, jak využít domácí škvarky. Hodí se k pivu či vínu, nebo je můžeme přikusovat k dobré polévce. Jednoduché těsto ochucené škvarky…
Jednoduchá a rychlá pomazánka kterou zvládne každý. Krásně voňavá smažená cibulka, jemná chuť sádla a másla. Zkuste pro změnu bagetku s touto pomazánkou a čerstvou…
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, nalijeme mléko, přidáme vejce, dáme mák, osolíme, škvarky roztavíme v mikrovlnce, musí být na menší kousky a také přidáme.Pak…
Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou,…
Škvarkové bramborové placky jsou lahůdka. Lze je připravovat i na suché ploténce. Díky škvarkům a úpravě smažením ale nikdy dietní nebudou. Každopádně se připravte, že z…
Škvarky i se salámem umeleme, vejce nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme.Smícháme se změklým sádlem, dochutíme kečupem, hořčicí, pepřem a dosolíme (je-li třeba).
Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, vajce, maslo a smotanu. Všetko som zmiesila i s vykysnutým kváskom a vypracovala nelepivé polotuhé cesto. Rozvaľkala…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a…
Křehké škvarkové placky provoní vaši kuchyni a přímo lákají k ochutnání. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého přidáme sádlo, zakysanou smetanu a zahřáté škvarky.…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme škvarky, tvaroh, sůl a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na sílu asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme na plech…
Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny…
Žloutky,cukr, škvarky a dvě lžíce mléka utřít.Přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva vanilk. cukr,citron,rum.Na konec všleháme sníh z bílků. Polovinu těsta můžeme obarvit…
Začneme kváskem: Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžíci cukru. Lehce zamícháme a čekáme, až vzejde kvásek.Mezitím nasypeme mouku na…
Brambory oloupeme, nastrouháme do větší mísy a osolíme.Přidáme prolisovaný česnek, nasekané škvarky, slaninu nakrájenou na kostičky, vejce, žloutek, pepř a kmín.…
Přidáno před 11 minutami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
5 nejlepších bezmasých placiček: Brokolicové, houbové nebo zelné si určitě zamiluje celá rodina. Příprava je navíc velmi snadná
Zapečené palačinky na sladko: Výtečné jsou s povidly a drobenkou, nebo s tvarohem a jablky, děti je budou milovat
Itálie na talíři: Aby lasagne chutnaly fantasticky, je důležité připravit perfektní boloňskou omáčku a správně zacházet s těstovinami