Jak připravit libečkové pesto. Oblíbená zahradní rostlina výborně ochutí polévky, guláše i karbanátky
Libeček je vytrvalá rostlina, která se hodí do každé zahrady. Na jaře začíná růst velmi brzy a rychle vytvoří mohutný keř. V kuchyni se používají listy, které si můžeme sušit nebo mrazit na zimu. Oblíbené je i libečkové pesto, vybrali jsme vám několik receptů na jeho výrobu pro inspiraci.
- Hotové pesto je výbornou variantou dochucování polévek, pizzy, těstovin a dalších vařených jídel.
- Můžeme si ho namazat na topinky nebo na chléb s máslem.
Jak připravit libečkové pesto
Tuto specialitu si můžete vyzkoušet podle receptu našich čtenářů. Potřebujete 3–5 hrstí listů libečku (bez stopek), 100 g slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, sůl a 100–200 ml oleje.
- Pesto velmi snadno připravíme za pomoci tyčového mixéru.
- Všechny suroviny společně rozmixujeme a to pouze nahrubo.
- Výsledkem by neměla být pasta, ale směs s malými kousky semínek.
- Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu oleje.
- Hotové pesto dáme do skleniček, uzavřeme je a uložíme do ledničky.
- Spotřebujeme během dvou týdnů.
Libeček na ochucení jídel
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 3 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 15 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstování libečku na zahradě i na balkoně a co s ním v kuchyni: Přehledný manuál nejen pro začátečníky
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Komentáře