Brambory jsou základem mnoha jídel naší kuchyně i oblíbenou přílohou. Jak je uchovat teplé, abychom je nemuseli ohřívat?
Brambory používáme velmi často. Mohou být součástí polévek a gulášů, přidáváme je do sladkých i slaných těst. Pečeme je, zapékáme nebo vaříme. Jsou oblíbenou a jednoduchou přílohou, ať už jako vařené, pečené nebo ve formě kaše.
Brambory jsou nejlepší co nejdříve po tepelné úpravě. Pokud je ale musíme nějakým způsobem ohřívat, již přijdou o část své chutnosti. Lépe chutnají, pokud se nám je podaří nějakým způsobem uchovat teplé. Pomůže nám přitom jednoduchý "fígl" našich babiček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat brambory co nejdéle teplé
Brambory mají zajímavou vlastnost - chladnou poměrně pomalu, zvlášť pokud je uvaříme celé ve slupce. Hned po uvaření je slijeme, hrnec necháme uzavřený pokličkou a zabalíme ho do velkého ručníku. Poté zabalený hrnec přikryjeme peřinou. A i když se naši strávníci k obědu opozdí třeba o dvě hodiny, budeme pro ně mít ještě teplé brambory.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře