Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
S prvním jarním počasím plným sluníčka se všechny louky rozsvítí žlutými hlavičkami pampelišek. V tyto jarní dny je ideální nasbírat květy pampelišek a připravit z nich chutný med. Poradíme, kdy je ten správný čas na sběr.
Pampelišky vykvétají v závislosti na počasí a proto tam, kde je chladnější počasí, si mohou pampelišky s vykvétáním dát na čas. Pampeliškový med ovšem není skutečný med, spíše sirup, ten včelí připomíná díky své konzistenci, chutí a barvou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy sbírat pampelišky
Na sběr pampelišek vyrážíme vždy za slunečného počasí, kdy jsou v plném rozkvětu, a na čisté místo v přírodě, nikoli v prašném prostředí měst. Sbíráme vždy jen hlavičky bez stonků a ukládáme je do prodyšného košíčku či do papírové nebo plátěné tašky, aby hlavičky vydržely co nejdéle čerstvé. Sběr pampelišek už není vhodný, jakmile začnou květy odkvétat.
Báječný jarní pampeliškový med si můžete připravit také podle názorného videoreceptu, který vás navede krok za krokem. Napište nám, jak se vám povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 23 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Pampelišková buchta s polevou aneb dezert, který vás příjemně překvapí. Vyzkoušejte podle našeho receptu
Komentáře