Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2013 07:10
savlinka: vyapdají nádherně, tady se málokdy seženou kousky, kde je aspon trochu masa
29. 6. 2013 09:30
I u nás jsou taky uzená žebra.Ale uvařené,obrané ,smíchané s vařenými těstovinami,ve vymazané sádlem zap.misce a zalité rozkvedlaným vajíčkem. Ale ne tak krásné. U nás v samošce jsou takový žebráčci. +bodík 11
28. 6. 2013 19:19
magdalenka:JJ prodávám a většina jsou takové masovévozím je i BIBINCE
28. 6. 2013 19:08
savlinka: To predávaš? A všetky sú také krásne? Asi vyrazím k vám... (koľko stojí kilo?)
28. 6. 2013 19:06
isindy:dnes opět uzené kosti..mňáááám
16. 4. 2013 17:43
savlinka: dík vypadají super
13. 4. 2013 16:57
IVUŠ přidávám foto dnešní uzených žeber od násDnes byli k veče také
2. 6. 2011 16:12
Karel: děkuji, nemáš za co, jsem ráda, že jsem se trefila do chutě
31. 5. 2011 17:52
Diky za recept, presne to jsem potreboval (nevedel jsem jak dlouho je varit v papinaku )
23. 7. 2010 17:32
Tak mi to nedalo a stavila jsem se v té masně , plochá žebra 45, V žebra 18, ocásky 59 ...tak to jde, ne
23. 7. 2010 17:10
Isahu a že Janek opravdu nepráší,tak pojď kouknout na pokec,přidávám foto anglické za 80,-kč a nádherného hovězího zad.za 130,.kč co dnes manžel i Inpostu nakoupil
23. 7. 2010 16:40
NADJA díky za tip...ale mám obavy, že se budu muset poohlídnout na opačném konci republiky...z Otrokovic do Jesenice u Prahy by se mi žebírka asi trošku prodražily ..(vím, že netušíš odkud jsem, ale mně to pobavilo )
23. 7. 2010 13:35
A kde...prosím...kde to mají krom jižní Moravy
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala.
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala.
23. 7. 2010 13:29
a pak že si my Pražáci žijeme uzenou krkovičku za 75 tu teda fakt asi neseženu , ale zato žebírka se dají sehnat mezi 26 (V) až 45 (plochá)...pak to zase takový luxus není
23. 7. 2010 13:16
isahu je to asi jen záležitost jižní moravy. Šak se podívej www.inpost.cz
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
V čem a jak opékat toustový chléb. Poradíme začátečníkům
Další recepty
Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku
Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
28 názorů