Pikantní bůček pečený nad brambory
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami, který potěší každého mužského člena vaší rodiny. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 056 kJ / 4 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,79 g |
Tuky | 304,62 g |
Vláknina | 29,74 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 209,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2018 12:30
Palecek: To jsem ráda, že se recept osvědčil A díky za ostatní za radu s mřížkou, já teda žádnou v MW nemám, ale někdo třeba ano.
13. 3. 2018 20:37
receptík jsem už několikrát dělal a opravdu výborná záležitost.. Já používám mřížku z mikrovlné trouby a je postačující..
26. 2. 2018 21:49
Petra Benesova: Petruš, to je mřížka z nerez hlubokého pekáče. Používá se třeba pod kachnu
26. 2. 2018 16:59
To je překrásný jídlo. Tu mřížku máte originál k troubě nebo se dá někde koupit? Určitě bych využila
23. 8. 2017 16:37
Palecek: Super, mám radost. Díky za zprávu
23. 8. 2017 16:31
Opravdu vynikající moc jsem si pochutnal
26. 12. 2016 15:33
HRUSTICKA: Díky za vyzkoušení a zprávu. Já naopak rozmarýn miluji, hlavně k drůbeži
26. 12. 2016 14:21
MŇAAAAM Trochu jsem pochybovala než jsem vyzkoušela,ale výsledek předčil očekávání.
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
29. 10. 2016 10:24
Neviem si predstaviť piecť zemiaky 3-hodiny.Ale vyzerá to veľmi dobre a lákavo.
17. 10. 2016 22:04
Je to chutné, taková klasika kde je asi 300 možností a každému to chutná trochu jinak...nic světoborného na zaplácnutí žaludku
14. 1. 2016 11:59
babi: nalim: nemyslím si že se chybička vloudila, správně bez kůže, ale nařezáno na straně kde byla kůže .... autorka má ode mě 1* je to super
15. 11. 2015 22:36
nalim: jasně tam patřilo bůček bez kostí = chybička se vloudila... (nebo teď se říká komunikační šum)
6. 11. 2015 20:05
Super jedlo. trocha som to ale upravil. Tymián mi nechutí, tak som ho tam nedal. Zemiačiky som nakrájal maličké v šupke na štvrtky, a bôčik som nakrájal na plátky (máme ho radi hodne vypečený) a každý som osolil, okorenil a natrel zmesou na potretie a položil na zemiaky. A po otočení plátkov som ich natrel aj z druhej strany. Vývaru som dal trocha menej. Pečie sa to kratší čas, asi za 1,5 hodiny to bolo hotové. Pridávam bodík.
3. 11. 2015 20:52
Tu vůni bych taky mohl cítit,ale ráději uvidím tu nařezanou kůžičku na kostičky a pěkne vypečenou na bůčku bez kůže...
3. 12. 2011 11:15
sliwowitz:Brambory vypadají tak, jak jsou vyfocené na obrázku. Při pečení pouze na 170C jsou po této době akorát. Nebojte se vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 5 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 6 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 7 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 8 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 8 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 8 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 10 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 11 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak skladovat brambory. Důležitý je už výběr správné odrůdy
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Další recepty
Tématické fráze: pečený bůček s bramborem pikantni peceny veprovy bucek pečený bůček na medu pečený bůček s brambory pomalu peceny bucek pečený bůček na bramborach bucek s bramborem bucek na bramborach pečeny buček pečený buček top recept bůček s brambory pečený bůček s králíkem buček na medu pikantní vepřový bůček vepřový bůček pečený pikantni peceny bucek nad brambory pikantní bůček studený pečený bůček bůček pečený s brambory bůček pečený
Suroviny: bůček, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, sůl, med, hořčice dijonská, omáčka sojová, chilli, brambory, cibule, česnek, bobkový list, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl, vývar drůbeží
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
45 názorů