Vánoční rybí polévka Retro
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud si pamatuji jak to dělávala prababička, tak hlavu neobírala, že na hlavě je hořké maso od žaber, ale dávala tam vařit s hlavou kousek kapra. Polévku cedila, než tam přidala hrách s vodou a do polévky krájela vařenou kořenovou zeleninu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2019 23:01
3. 1. 2012 18:07
7. 12. 2011 09:32
7. 12. 2011 09:14
7. 12. 2011 08:57
7. 12. 2011 08:54
Psala jsem, ze maso z hlavy ryb neni horke. Nemyslela jsem tim zabry, ktere s ostatnimi, pro ne stravitelnymi kousky, dostavaji nase koceny.
Milos Štepnicka napr.pise, ze v nekterych krajich se do hotoveho vyvaru vkladalo i varene rybi oko (brrr ) a ten, kdo ho v taliri nasel, pak mel stesti...
Jeste pisnu, ze ve vyvaru vyvarim i omyte ploutve a ocas (ktere pak jdou samozrejme do popelnice).
7. 12. 2011 08:46
7. 12. 2011 08:46
7. 12. 2011 05:33
6. 12. 2011 16:54
6. 12. 2011 08:42
6. 12. 2011 08:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 46 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 22 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 37 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Na vánoční rybí polévku potřebujeme hlavu a vnitřnosti z kapra. Poradíme začátečníkům, jak tuto výbornou polévku uvařit
Další recepty
Tématické fráze: hořká rybí polévka rybí polévka podle štěpničky polévka z ryby hlavy vanoční rybí polévka babicovy dobroty – rybí polévka vanoční polevka rybí žábry rybí polévka štěpnička rybí polévka vanocní rybi polevka zabry co se dává do rybí polévky rybí polévka rybí polévka z kapra podle štěpničky rybí polévka od štěpničky vánoční rybí polévka video vánoční rybí polévka recept vánoční rybí polévka z kapra video žábry u kapra nejlepší rybí polevka hořká polévka
Suroviny: hlava rybí, vnitřnosti rybí, mrkev, celer, petržel, hrách, sůl, máslo, mouka hladká, houska, máslo
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
27 názorů