Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavářka do polévky - drobení, strouhání

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 2 min Doba přípravy: 2 min

2 min (2 min příprava)

16. 4. 2012 13:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 256 kJ / 539 kcal
Bílkoviny21,18 g
Tuky8,81 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy91,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství, které neupotřebím hned, dám na utěrku, usuším a použiji jindy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lasicka

16. 4. 2012 14:52

spagetka:díky špagetko:yes::-)

lasicka

16. 4. 2012 14:50

sindel.b:sindelko to nebyla buzerace:-)ale me kdyz se nechce delat tak jdu k řeznikovi a oni ti opravdu prodaj zavářku z jater na polévku:-K:-K:-Kjinak je to Karlovarský kraj:-)

spagetka spagetka

16. 4. 2012 14:45

Určitě to je podle zvyklostí toho kterého regionu, u nás prodávají játrovou zavářku - směs na játrové knedlíčky. Já myslím, že je to jen o názvu, vše se přidává do poolévky, takže je to jen na autorovi, jak je zvyklý to nazývat ;-)

sindel.b

16. 4. 2012 14:43

Pavla:Výborně, máš to za 1

sindel.b

16. 4. 2012 14:42

lasicka:Nevím, kde na západě, ale učebnice technologie přípravy pokrmů učí učně u nás v tomto oboru, že nudle,drobení,krupice je zavářka a knedlíčky, noky,celestýnské nebo fridátové nudle jsou vložka. Upřesním jen ,že ve velkých provozech se i nudle - vlasové - vaří zvlášť a vkládají se do polévky, jako třeba já knedlíčky zavářím rovnou do polévky;-) Ale po odborné stránce je to tak ,jak jsem uvedla nahoře.Věř mi, rozumím tomu:-O (doma si vaříme jak chceme, že jo?)

Pavla

16. 4. 2012 14:35

lasicka: no, asi to bude krajem. U nás na východě znám nudlový těsto - drobení jako zavářku :-D :-D

lasicka

16. 4. 2012 14:29

u nás na západě;-) je zavářka jako játrové knedlíčky;-);-)tak nevim,ale jiný kraj jiný mrav:-8:-8:-K:-K:-Kjá na to hned najela,že by nové knedlíčky:-Oa ono je to spíše nudlové nebo drobenkové těsto,ale ráda se přiučim:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes:

spagetka spagetka

16. 4. 2012 14:24

Pavla: sindel má pravdu, se solí to při sušení vlhne a nemáš jistotu pořádného usušení a když to dáš do sklenice, může to zvlhnout, takže určitě nesolit!
(žížalko, nevšimla jsem si téhož názoru, ale aspoň vím, že máme stejný ;-):-D:yes:)

Pavla

16. 4. 2012 14:14

sindel.b: fááááákt? :-O To teda zírám, to mě fakt nikdo nikdy neřekl, že by se sůl neměla dávat kvůli sušení, no vida, co se tady nedozvím :yes: Díky za upřesnění :yes:

zizala zizala (moderátorka)

16. 4. 2012 14:13

Taky nesolím, protože dělám do zásoby a solené těsto přijímá vlhkost a může se stát, že zplesniví. S tím kutrem je to bezva vychytávka :yes::yes:

sindel.b

16. 4. 2012 13:51

Pavla:ahoj Pavlo, já tohle těsto nikdy nesolím(nemá se solit kvůli sušení)Hlavně se nesolí,když chceš dělat nudle, kdy pláty sušíš před krájením, se solí schnou déle:-O
A proč si neusnadnit ruční práci robotem? Zkus to, je to rychlé!!!

sindel.b

16. 4. 2012 13:46

spagetka:jen upřesním: mléko dávám když chci,aby toho bylo trochu víc než z 1 vejce, nebo když chci, aby bylo drobení měkčí,jemnější, nebo taky, nahrazuji další vejce (když jich zrovna doma moc nemám. A dál, proč si neušetřit práci robotem, než to strouhat ručně ;-)

spagetka spagetka

16. 4. 2012 13:39

tohle drobení dělala babička i mamka, ty to samozřejmě strohaly na struhadle, pořádně usušily a skladovaly ve velkých sklenicích :-*:-*:yes::yes: U nás tahle práce připadla vždy na pátek, byly jsme hodně velká rodina, takže spotřeba byla enormní ;-) Mléko jsme nedávali také, hlavně kvůli tomu sušení a skladování

Pavla

16. 4. 2012 13:33

Jen upřesním třeba pro začátečníky...: já dávám na 1 vejce 5 lžic mouky a špetku soli. Nedávám mléko, jen takhle zpracuju tuhý bochánec, který nastrouhám na struhadle, a před podáním do polévky prosiju ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: drobeni do polevky zavářky a vložky do polévek strouhání do polévky zavářka do polévky jak udělat drobení do polévky zavářky do polévky zavařka z krupice recept na drobení do polévky strouhání do polévky recept polévkové drobení drobení do polévky recept zavářky a vložky do polévek tipy drobení játrové drobení zavarka do polevky recept recept drobení do polévky drobení do polévky z krupice játrová zavářka zavářka do polévky z vajec játrová zavářka do polévky

Suroviny: vejce, mouka hrubá, mléko

TopRecepty.cz

Zavářka do polévky - drobení, strouhání

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7yy

Naposledy jste si prohlédli