Bavorské vdolečky
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
Tuky | 64,46 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2023 11:53
Vynikající vdolečky S těstem se krásně pracuje, nelepí. Ukládám do oblíbených
28. 2. 2022 07:57
Výborné,nadýchané.Tuk jsem dala sádlo a přidala půl dcl mléka.Kvasnice sušené s vlaštovkou..
6. 2. 2016 16:41
Právě teď jsem dodělala tyto naprosto úžasné,krásně nadýchané vdolečky.Dělala jsem z 1kg mouky a přidala jsem asi 1dcl mléka a asi lžíci lihové rumové tresti (neměla jsem bohužel rum).Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 6 cm a měla jsem jich 60ks. Jsou vážně mňam,mňam,mňam
31. 3. 2014 11:36
Úžasný!!!!! Chutnají výborně!!!!!
21. 6. 2013 20:36
Jitkas: Aha, díky za připomenutí, o tom článku vím, jen jsem na něj zapomněla O prázdninách vyzkouším
21. 6. 2013 19:40
zizala_: Na strankach cathleen je kvasek, zvany ananasove reseni. Ja zvolila pomeranc, je to primo famozni. Vypada slozite, ale kdyz jsem to pochopila ja, ty levou zadni.
21. 6. 2013 19:25
Jitkas: Vážně, vlastní kvásek se mi nějak nedaří
Ať žijí kváskoví cvoci
Ať žijí kváskoví cvoci
21. 6. 2013 18:40
zizala: Tak tomu neverim, ze nemas bunky. Problem je, ze tady nikdo nema pojem, co je zitny kvasek, natoz vyrabet zitny chleb. Mysli si, ze jsem cvok!! Ale pak, kdyz jim delam topinky, si naramne libuji.
21. 6. 2013 18:29
Jitkas: zábava to je Já už mám od pondělí v ledničce nový kvásek, opět darovaný, protože na výrobu vlastního nějak nemám buňky Lépe zacházím s darovaným Ať se Ti daří
21. 6. 2013 18:25
zizala: Musim ho krmit venku z ladnice do nedele, pak bude "silny" a pecu. Ten stary, mi "umrel" po dvou letech, chudak. Nasla jsem novy recept od cathleen, tak zkousim, ale v podstate je to zabava.
21. 6. 2013 18:19
Jitkas: Pokud se jeví kvásek takhle živě, není třeba ho už krmit tak často, zkus po 3-5 dnech, jen nech malinko rozkvasit a dej ho do ledničky. Po 5ti dnech opakuj. Já jsem (než jsem si zapomněla odebrat při pečení chleba, čímž jsem o něj dočasně přišla) krmila v pohodě po týdnu, v pátek nakrmila, v sobotu upekla chleba a nový rozkrmený dala do ledničky. Do pátku vydržel úplně v pohodě
21. 6. 2013 18:15
Jo, to jsem tez udelala, neb mi doslo. S cathleen jsem conzulovala, ale musim ho krmit kazdych 12hod, takze se snazim, abych k nemu nemusela vstavat, jako k miminku. V mem veku, dost absurdni.
21. 6. 2013 18:06
Jitkas: Tak ho udělej hustší - dej víc mouky, on vždycky trochu zřídne tím kvašením, ale úplně tekutý je moc náchylný ke zničení Cathleen by Ti to vysvětlila fundovaněji
21. 6. 2013 17:55
zizala: Potvrzuji, cos prave moudre rekla, neb vyrabim uz tyden zitny kvasek a on mi utika kudy muze!
21. 6. 2013 16:53
Madalenka: V těchto horkých dnech kyne těsto mnohem rychleji, za polovinu až třetinu doby, která je běžně udávaná. Těsto spadlo proto, že překynulo a kvasinky už pak neměly sílu se znovu zmátořit. Správně vykynuté těsto se pozná tak, že když do něj zaboříš prst, udělá se důlek, který drží tvar. Málo vykynuté těsto odpruží, překynuté těsto spadne, udělá se po píchnutí prstu kráter.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 6 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 7 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 8 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 9 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 9 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 9 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 11 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 13 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Jak pěstovat bazalku. Oblíbená aromatická bylinka je královnou voňavé kuchyně
Další recepty
Tématické fráze: bavorske vdolky bavorské vdolky jednoduché bavorske vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolečky s povidly a tvarohem vdolky recept vdolky z domácí pekárny domácí vdolky domácí vdolečky recept na domácí vdolky recept bavorské vdolky domaci vdolky recept recept na domácí vdolečky maminčiny recepty vdolky recept na domácí vdolky na oleji nejlepší bavorské vdolky bavorsky vdolky bavorské vdolečky-babiččiny recepty vdolky bavorský vdoleček
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, žloutek, tuk, kůra citronová, sůl, olej, tvaroh na strouhání, marmeláda, šlehačka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
58 názorů