Kynutý skořicový točenec
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 929 kJ / 4 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,26 g |
Tuky | 156,30 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 730,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chutná to jako trdelník. A dobře je to i vyzkoušet s jemně nasekanými vlašskými ořechy:)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2021 17:32
Madula: Milá paní nevím,čemu se divíte.kdybyste si přečetla pořádně celý recept,případně vyzkoušela,tak víte,že cukr a máslo jsou jen nádivka,proto má chuť jako trdelník.Pekla jsem ho už mnohokrát a lepší recept jsem dlouho neměla.měl takový úspěch ,že ho peču i na rodinné oslavy.
18. 10. 2020 18:38
Madula: máte recht s tou solí
18. 10. 2020 17:14
:-K srdečně zdravím. A pouze k receptu : 10 lžic cukru ??? ... to je teda sakra hodně- to je sladší než vánočka, totéž platí o másle!!!
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
23. 2. 2013 01:06
Tak se povedly báječně, máma v nemocnici obdarovala sestřičky a výsledek je, že tam musím donést recept. Příště jdu do těch ořechů.
21. 2. 2013 20:58
Olinka5555:
21. 2. 2013 01:13
Peču už podruhé podle receptu na Estonský kringel, ale ten recept je úplně stejný, rozdílý je pouze co do popisu) Ale je to opravdu dobrota a příteli zase chutná, když je křupavější. Nápad s ořechy je skvělý. Zrovínka mi kynou dva věnce na plechu - jeden pro přítele k snídani a druhý pro mámu do nemocnice. Tak doufám, že se povedou.
15. 2. 2013 22:29
goldinka: pekla jsem předevčírem, doporučuji nešetřit máslem na pomazání vevnitř rolády a pak hned po upečení také celého pletence
15. 2. 2013 22:25
Zítra to dělám mám hrůzu at to nezkazím drž mi prsty dělám to na oslavu
12. 2. 2013 13:34
goldinka:Ver tomu ze je :)
12. 2. 2013 10:08
mám ráda nové nápady se skořicí to může být dobré
12. 2. 2013 09:35
už jsem dělala i s tvarohem a s povidlama, je to dobré, jen opatrně péct, raději dát i na dno trouby nádobu na vodu. prvně se skořicí a dle návodu to bylo docela tvrdé, tak jsem po druhé pekla na víc a kratší dobupak už to bylo ok
fotku jsem ale přidala u estonskýho
fotku jsem ale přidala u estonskýho
12. 2. 2013 09:33
Já koukám na třetí identický recept
12. 2. 2013 09:26
Jana Remkova:Na co koukas?
11. 2. 2013 21:30
Koukám z otevřenou pusou!!
11. 2. 2013 20:35
Už si jenom udělat bílou kávičku a můžem si mlaskat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 15 minutami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 1 hodinou
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 13 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: kynutý skořicový věnec skořicový věnec skořicový pletenec podle hrušky skořicový cop hruška skořicový věnec skořicový věnec hruška recepty hruška skořicovy věnec skořicový věnec podle hrušky estonský trdelník trdelník věnec kynutý skořicový cop skořicový trdelník skořícový věnec od hrušky skořicový kynutý věnec kynutý trdelník skořicovi věnec skoricovy venec recept točenec skořicový závin skoricový pletenec
Suroviny: mouka hladká, máslo, mléko, droždí, cukr, skořice, žloutek, sůl
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
20 názorů