Staročeské vdolky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 659 kJ / 3 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,94 g |
Tuky | 47,18 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kluci v akci
Těsto je díky bramborám krásně vláčné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2014 20:54
tejaja:
Myslel jsem, že vím, co je to "lekvár"
V češtině je rozdíl mezi švestkovou zavařeninou (naschvál nepíšu marmeládou) a švestkovými povidly dán už názvem.
Nevím, jestli se u nás dělají rybízová povidla...
Je "ríbezľový lekvár" něco jiného než náše rybízová zavařenina (džem)?
Myslel jsem, že vím, co je to "lekvár"
V češtině je rozdíl mezi švestkovou zavařeninou (naschvál nepíšu marmeládou) a švestkovými povidly dán už názvem.
Nevím, jestli se u nás dělají rybízová povidla...
Je "ríbezľový lekvár" něco jiného než náše rybízová zavařenina (džem)?
16. 2. 2014 20:47
Nádherné nadýchané, lákavé už na monitoru+ jsou u vás dnes hody
16. 2. 2014 20:10
16. 2. 2014 19:51
krása...
16. 2. 2014 19:48
Dievčatá, tak ja mám na všetko sladké najradšej ríbezľový lekvár, lebo je nenormálne chutne nakyslý
16. 2. 2014 19:40
1974andrea: Jo, hrušková povidla jsou super, ale když nejsou, švestková musí stačit
16. 2. 2014 19:33
Nejlepší na vdolky jsou hrušková povidla
16. 2. 2014 19:29
Hm vypadají úžasně+
16. 2. 2014 19:28
Danca: Zkus, s tou zakysanou smetanou byly k těm vdolkům super
16. 2. 2014 19:27
Jitkas: Kdepak, fotky jsou z podzimu
16. 2. 2014 19:26
Hmm, ta karamelová jablíčka zkusím
16. 2. 2014 19:24
U zizalu byly dnes ukrutne hody, to je krasy!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 19 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 2 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 6 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 9 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 9 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 9 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 9 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 10 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
Vdolky můžete nakypřit droždím i práškem do pečiva. Vybrali jsme oblíbené recepty
Staročeské vdolky dostaly název podle pánve, v níž se dřív pekly. Víte, jak se správně dělají?
Další recepty
Tématické fráze: vdolky se švestkami švestkové vdolky kluci v akci vdolky vdolky ládi hrušky rybizova povidla vdolky kluci v akci co je lekvár vdolky podle ladí hrušky vdolky povidla na vdolky recepty ládi hrušky karamelový likér svestkovy vdolek vdolky s kysanou smetanou hrušková povidla na vdolky staročeský vdolek vdolky se svestkama vdolky s bramborami hrusky na vdolky co je to lekvar staročeské vdolky pečené v troubě
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, vejce, droždí, mléko, cukr, máslo, sůl, kůra citronová, povidla švestková, tvaroh tvrdý, jablko, šťáva citronová, meduňka, cukr krupice, rum, voda, smetana zakysaná, meduňka
Staročeské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwO5
27 názorů