Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,32 g |
Tuky | 268,01 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 7,41 g |
Sůl | 18,24 g |
Sacharidy | 463,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zmes masti a klobásy môžeme ešte prichutiť štipľavou paprikou, čiernym korením, bude to pikantnejšie. Doporučujem naozaj použiť dobrú suchú klobásu, príp. lovečák alebo chorizo. Ak sa niekomu zdá prekladanie komplikované, môžeme si to celé zjednodušiť. Všetky suroviny zmiesiť dokopy, nechať vykysnúť, po vykysnutí vyvaľkáme, vykrajujeme a upečieme. Nebude nám však pagáčik lístkovať, pozri druhé foto - vidno lístkovanie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2024 22:48
3. 7. 2014 17:40
3. 7. 2014 17:19
3. 7. 2014 17:12
1. 7. 2014 17:11
1. 7. 2014 06:24
29. 6. 2014 17:17
27. 6. 2014 10:27
27. 6. 2014 10:04
27. 6. 2014 07:58
26. 6. 2014 22:10
24. 6. 2014 09:39
Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
24. 6. 2014 08:12
23. 6. 2014 20:55
Budem rada, ak vyskúšaš.
23. 6. 2014 20:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 23 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 2 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 2 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 3 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Další recepty
Tématické fráze: klobásové rohlíčky klobasova kolecka k vinu klobasove pagačky slovenské pagáče klobásové placky klobásové pagáčiky pagace pagáčik škvakové pagáčová klobaskove pagace jednoduché klobásy klobasova klobásová směs na pivě klobásové slane pagače s klobasou škvarkové pagáčky slovenské pagáč recepty jak spracovat škvarky recepty jak zamrazit klobásy pagačiky so sýrem
Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, droždí čerstvé, sůl, máslo, vejce, smetana kysaná, klobása uzená, sádlo, vejce
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Pikantní škvarkové pagáče
Hella
Hodnocení receptu je 4,5 (6×)