Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,10 g |
Tuky | 156,09 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 20,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se Vám při prvním pečení vrch, následně spodek soufflé přichytí, je dobré to spálené opatrně odříznout, soufflé se stejně na to odřezané nakonec překlopí a nebude to vidět =).
Opožděně jsem si všimla, že něco podobného už tu je. Tudíž pokud bude požadováno smazání, tak recept zmizí.
http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/ricottov...
Odkaz na stránky, odkud jsem recept převzala:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2014 21:47
Kaczik: Já vím, přečetla jsem si původní recept. Autorka tam to dopečení uvádí jako alternativu. Mohu si dovolit poradit? Po upečení zabalím misku se suflé do utěrky, drží déle teplo. Uvažovala jsem i ušít miskám teplý slušivý "obleček" Máme nejrůznější suflé moc rádi, to Tvoje rozhodně vyzkouším
29. 11. 2014 21:40
zizala: Přiznávám, že recept není můj, což jsem i uvedla v poznámkách, takže postup je podle toho. Ale taky mě napadlo nechat to tak a sbaštit to nadýchané. Popravdě jsem sama netušila, že těsto tolik vyskočí. Ale tipuju, že to bude proto, že v podstatě asi minutu na to, co jsem misky vyndala z trouby (tedy čas, během něhož jsem to tak tak stihla vyfotit), to začne padat. Tudíž když do toho člověk poprvé zaboří lžíci nebo vidličku a pak dostatečně dlouho fouká, aby se nespálil, tak už to splaskne úplně (možná je to těmi bílky, co tam nejsou, netuším). A nejsem si jistá, pokud bych vrch posypala ještě sýrem, jestli by on taky nenapomohl spadnutí. Ale vzhledem k tomu, že mám v plánu soufflé upéct i někdy jindy, tak to ozkouším bez vyklopovací fáze
29. 11. 2014 20:42
Tak tady přemýšlím nad Tvým postupem a jsem z toho trošku jelen Jaký účel má to vyklopení a další pečení v troubě? Včetně spadnutí původně krásně vysuflovaného těsta (A skoro se divím, jak krásně vysuflovalo, když tam není sníh z bílku, který těsto nadzvedává).
Vždyť tím vlastně popíráš pravý účel suflé - nadýchané suflé se ihned konzumuje, zahorka, aby nespadlo Nebylo jednodušší tím parmezánem posypat hned a péct o minutku déle?
Vždyť tím vlastně popíráš pravý účel suflé - nadýchané suflé se ihned konzumuje, zahorka, aby nespadlo Nebylo jednodušší tím parmezánem posypat hned a péct o minutku déle?
29. 11. 2014 19:59
Úžasný recept, super foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 49 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 16 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: souffle recepty ricottové suflé recepty z ricot ricotové krokety slané suflé lasagne con salmone affumicato souffle ingredience misky na souffle spadnutí těsta top moravia slehac sufle s parmazanem dalsi recepty? soufflé misky
Suroviny: sýr ricotta, sýr gran moravia, tymián čerstvý, rozmarýn, bazalka čerstvá, nať petrželová, česnek, vejce, pepř, sůl, sýr parmazán strouhaný, máslo
Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/no54
4 názory