Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Tradiční rajčatová passata, navíc skvěle dochucená bazalkou, je vhodná na veškerá jídla italského původu. Skvělé sugo na pizzu a těstoviny. Při nadúrodě sladkých domácích rajčat se tento recept bude zcela jistě hodit.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 33,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2018 19:57
2. 9. 2018 18:16
Pokud uvaříš i s ní (nebudeš dlabat), je sugo také výborné. (Nám doma ale nejvíc chutná sugo připravené v receptu popsaným způsobem )
2. 9. 2018 13:59
Když už to tak zřídka udělám, tak "vodu" vypiji; buď jen tak samotnou, nebo z ní vytvořím primitivní Bloody Mary
No a pokud použijete vhodná (masitá) rajčata, tak "vodu" ani nemusíte řešit
2. 9. 2018 12:47
4. 9. 2015 16:14
4. 9. 2015 15:47
3. 9. 2015 11:34
31. 8. 2015 19:55
31. 8. 2015 19:38
31. 8. 2015 19:30
Já jsem"rajčatová"už od dětství a šťávy,omáčky a různé jiné doma připravené dobroty můžu v jakémkoli množství
Včera jsem dělali šťávu z cca 5kg rajčat,tak příště určitě udělám alespoň z 1kilka i tu Tvou voňavou chuťovku
31. 8. 2015 19:03
Italům prý ta voda připadá kyselkavá - je pravda, že protlak z vydlabaných rajčat je i bez ochucení velice lahodný, tak dobrý jsem ho nemívala. Pokud to půjde, budu "vodu" dávat pryč i při příštím vaření.
31. 8. 2015 18:23
Ivi,proč se musí odstranit voda a semínka,když se to potom stejně pasíruje a redukuje?Ptám se proto,že dělávám rajčatovou šťávu,rajčátka před vařením jen překrojím,ale nedávám nic pryč
31. 8. 2015 14:01
31. 8. 2015 11:15
31. 8. 2015 11:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkové koláčky
Eva-Maria uvařila před 19 minutami
Bezinkový sirup
Merylas uvařila před 27 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Ivona1414 uvařil před 1 hodinou
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
mafinka888 uvařila před 1 hodinou
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 2 hodinami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 2 hodinami
Výpečky
Walderama08 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rajčata ve skle: Jak udělat domácí kečup, omáčku sugo nebo sušená rajská jablíčka?
Pečeme s Ivou: Upečte si se mnou zdravější variantu domácí pizzy, s polovinou mouky celozrnné! Příprava nedá mnoho práce
Jak pasírovat rajčata? Je to jednoduché, pokud znáte osvědčený postup. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: sugo recept sugo z čerstvých rajčat rajčatová omáčka s bazalkou rajčatove sugo na pizzu domácí rajčatové sugo recept na sugo domácí pomodoro sugo domácí sugo sugo z čerstvých rajčat recept sůgo na pizzu recept sugo sugo recepty domácí sugo recept sugo na pizzu recept sudo pomadoro omacka rajčatová omáčka recept na rajčata s bazalkou sugo na pizzu z čerstvých rajčat rajčata s bazalkou na pizzu
Suroviny: rajče, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, olej, bazalka čerstvá, sůl
Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jDz
15 názorů