Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2010 21:40
No konečně jsem ulovila recept na ,,slavné klobásníky,,Přítel,co ho znám o nich pořád básní...a ja nevěděla co to je zač a z čeho to je.....vždy jsem se akorát dozvěděla , že je to maso v těstě...mooooooc děkuji...
21. 12. 2009 18:08
Mňam!Vypadá to dobře dávám
11. 9. 2009 19:18
no na receptech http://www.nadoma.cz/recepty/klobasniky_ se někdo činí, ze slušnosti by měl uvést i zde autora Jendu
29. 4. 2009 21:33
Pro neregistrovanou Janu Kutáčovou:
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
29. 4. 2009 10:09
Kolik té pragandy?
6. 4. 2009 08:52
To vypadá výborně.
6. 4. 2009 06:36
Dělávala je naše babička, úplně stejný recept, jen s jedním malinkým rozdílem - ne jako bulky, ale jako plněné "rohlíky"Milovali jsme je, dík za recept
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......
5. 4. 2009 23:46
Dadicku, co ty změny komentářů co jednou napíšu, tak si za tím stojím
5. 4. 2009 22:57
Jendo, teda ty jsou jeden jako druhý a lákají...
5. 4. 2009 22:44
ahoj dadicku, já si také myslím, že z některých receptů je cítit ta honba za pekárnou, ale Jendy se to určitě netýká. Stačí se podívat na jeho recepty... samé kvalitní,některé neobvyklé a řekla bych i docela pracné, on má prostě recepty na jedničku. Na druhou stranu když ta soutěž byla vyhlášená....
5. 4. 2009 22:32
No comment. Určitě vyzkouším. Skvělé. Posílám bodík
5. 4. 2009 22:18
Jendo, smekám, protože ty tvoje recepty, to jsou prostě skvosty jestli takových máš víc, neváhej a poděl se s námi dávám ti velkýho plusíka
5. 4. 2009 21:27
Nádherný recept
5. 4. 2009 20:02
Jendo, to prostě vypadá skvělea ta barvička a lesk, no prostě mi slova došly, ale bodíka ode mne máš jasnýho
5. 4. 2009 19:56
Aha - jen ten název jsem neznala - díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 29 minutami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 54 minutami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 56 minutami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 hodinou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 2 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů