Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňková marmeláda

Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť ovoce. Ať už marmeládu připravíme jemnou nebo s kousky ovoce, rozhodně si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

1. 7. 2009 21:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie31 479 kJ / 7 524 kcal
Bílkoviny36,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina72,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 800,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máte menší množství ovoce, řiďte se popisem na sáčku Gelfix Super 3:1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdeněk

20. 7. 2015 23:15

Ahoj Děvčata jak si přečítám vaše komentáře:-)tak zjisťuji ,že jsem asi jeden z mála mužů který dělá pro rodinu domácí marmelády:-p ( jsem totiž na nemocenské a tak si krátím svůj čas nerad lenoším a tato práce se dá dělat v pohodě doma a člověk se tak nenadře:-D )zatím jsem zkoušel marmeládu z třešní které jsem nejprve odpeckoval a potom jsem je ponorákem rozmixsoval:-8 tuto hmotu jsem v hrnci povařil asi 1 minutu a pak jsem přidal gelfix 2:1 smíchaný s cukrem cca jeden gelfix na 5 lžic cukru když se to začalo znovu vařit tak jsem na jedno kilo třešní přidal 500g cukru a vařil jsem to cca 10 minut ( na talířku jsem si občas zjistil zda marmeláda tuhne po uplinutí deseti minut jsem ještě přidal kyselinu citrónovou 2 lžičky na jedno kilo a jednu minutu ještě povařil občas jsem z vrchu sebral pěnu ( dávám ji zvlášť a pak s toho dělám šťávu na pití) dám marmeládu do skleniček zavíčkuji a otočím vzhůru dnem pobouchám o stůl aby se dobře marmoška spojila a tak to nechám do druhého dne :-8 jako začátečník to dělám vše z jednoho kila Po přečtení vašich příspěvků jsečm si dnes koupil 2 Kg meruněk azítra to zkusím udělat snad se to povede :dělal jsem marmeládu i z rybízu cca 1,2 kg rybízu, rybíz jsem povařil, pak propasíroval a tak mě vznikla šťáva cca 1litr jinak jsem pokračoval stejně jako u třešní akorát jsem nedal gelfix ale želír fix zde jsem dal 1 kg cukru vždy mě vše perfektně zhoustlo k dnešnímu dní máme doma 30 ks skleniček od Jogurtů a nebo od majonéz mám z toho radost ,že se daří a je to i dobrá pozornost jak pro příbuzné kteří přijdou za mnou na návštěvu ,ale také se i neurazí moje ošetřující lékařka všem začátečníkům přeju hodně ůspěchů v začátcích co absolvuji já a také děkuji všem co píčí a pomáhají svýma odkazama a přejí i vám hodně dobré marmelády s pozdravem Zdeněk:yes::-K:-)):-p:-p

hosta hosta

6. 7. 2015 17:09

Anri.: nemusí, musí se ale déle vařit. Když dáš gelfix, zůstane ti pak více "hmoty", více skleniček;-). Já letos vařím bez želírovacích prostředků, jen čisté ovoce a cukr. Jahody v komoře, meruňky mě čekají asi brzy:-). Ovoce večer před zavařováním trochu pomačkám či pokrájím, zasypu cukrem a nechám v chladnu do druhého dne, pustí dost šťávy a pak se vůbec nepřipaluje, ani nemusím moc míchat, až ke konci
A pozor - v receptu je chyba, není tam zmínka o tom, že po směsi cukru s gelfixem a povaření se musí přidat zbytek cukru a znovu asi pět minut vařit;-)

Anri.

6. 7. 2015 13:39

sindel.b: opravdu tam nedáte žádný želirovací prostředek? dělala jsem jahodovou, kilo ovoce, kilo cukru, dala k tomu pektogel, a stejně to bylo řídké:-S

sindel.b

15. 7. 2014 15:49

Ahoj, já dělám 1 dávku: 500 g ovoce - jakékoliv, 400 g cukru. Ovoce pokrájet ( mix se mi moc nelíbí) , povařit do změknutí, přidat cukr, povařit za neustálého míchání, až se začnrue dělat za měchačkou pěšinka, vypnout, naplnit sklenice, uzavřít, otočit dnem vzhůru, po 20 minutách otočit. Je to zcela bez konzervantů, kyselinu citronovou je možno přidat, je-li to ovoce sladké. A vydrží několik let, do spotřebování.

míla kavelková

14. 7. 2014 11:45

doporučila bych držet se návodu na sáčku který používáte,dlouho jsem používala petosu,potom pektogel a nyní mají všude gelfix mě se nezdá ;-)tak dobrý jako předešlé ale co naděláte. Nikdy nezapomenu dát kyselinu citronovou,potom vám džem nezmění barvu,jinak hnědne. do dvou kil hmoty dávám jednu čajovou lžíčkumilakavelkova@seznam.cz

Ala

11. 7. 2014 12:57

Na marmelády používám citrusový pektin. Je to přírodní produkt naprosto bez chemie, vyrobený ze sušených citronu. Žádný jiný přípravek, protože obsahují chemií, ztužené tuky apod. Dá se objednat na info@solertus.czsolertus.cz

magdalenka magdalenka

21. 8. 2013 19:50

Ja umyté pokrájané marhule (odvážené) rozmixujem tyčovým mixérom, privediem do varu a potom postupujem podĺa návodu na sáčku. (Kedysi sme doma marhule mleli na mlynčeku na mäso.)

Kamča

21. 8. 2013 19:27

rebeka:Děkuji moc za reakci na můj dotaz :-K.Říkala jsem si,že bych něco přidala,nějaké kořeníčko nebo :-//??? Ale co :-(??? Uvidím třeba se jěště někdo ozve s nějakým dobrým nápadem :-* Děkuji a přeji hezký večer :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 8. 2013 19:11

hosta:Jituško,dělávám jen rybízovou:-pMeruňkovou přímo zbožňuji,ale trošku jsem v postupu plavala:-8Díky Tvým radám na SZ a návodu na sáčku se mi má"meruňková"premiéra podařila;-):yes:Děkuji Ti:-K:-K

rebeka rebeka

19. 8. 2013 08:33

Kamča: Kamčo, mně po čese, potfora jedna:-D, taky změnila barvu, ale na chuti to neubralo;-) co s tím fakt netuším:-// třeba někdo poradí;-):-)

Kamča

19. 8. 2013 08:24

rebeka:Ahoj holky,také ráda zavařuji a dělám marmelády ze všeho co vyroste :-D.Jen jsem narazilatrochu na problém :-//.Dělala jsem jahodovou marmeládu a teď po čase začala měnit barvu :-((.Nejprve jen pod víčkem ale světlající barva klesá dolů.Marmeláda je dobrá jen mě mrzí ta barva ;-( !!!!!! Nevíte co s tím??? Předem děkuji za radu a přeji hezký den :-K

Cocoska

1. 8. 2013 21:40

senky: :-K:-D
hosta: souhlas, pro začátečníka je to strohé, to si může přečíst návod na sáčku:-Ošťouchadlo to jistí;-)

rebeka rebeka

1. 8. 2013 21:29

senky:;-):yes::yes::-K

senky senky

1. 8. 2013 21:25

rebeka,Cocoska: holky, obě máte skvostnou marmeládku:yes::yes: a ještě krásnější fotky:-K
Ještě mám něco z loňska, asi vařit nebudu, ale když, tak používám Gelfix 2:1 a postupuju přesně podle návodu a vždycky se zadaří;-)

rebeka rebeka

1. 8. 2013 21:11

hosta: mohly, že:-?:-D:-D my, staré:-8:-D víme, ale začínající a mladé:-8:-D by mohly narazit:-//

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmeláda z meruněk recept na meruňkovou marmeládu domácí meruňková marmeláda džem z meruněk meruňková domácí marmeláda marmeláda z meruněk recept domácí marmeláda z meruněk marmeláda merunková marmeláda jako od babičky recepty meruńky marmeláda jak udělat meruňkovou marmeládu recept na marmeládu z meruněk meruňková marmeláda z pekárny meruňková marmeláda z domácí pekárny meruňková marmeláda v pekárně marmeláda recept recept na marmeladu meruňkový džem výroba marmelády z meruněk jak se dělá marmeláda

Suroviny: meruňky, cukr krupice, gelfix, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Meruňková marmeláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZqK