Listový závin se špenátem a ricottou
Pečení z listového těsta je velmi snadné a díky neutrální chuti ho můžeme péct jak na sladko, tak i naslano. Slaný závin plněný špenátem a italským měkkým sýrem si jistě oblíbíte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 871 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,94 g |
Tuky | 119,25 g |
Vláknina | 5,69 g |
Cholesterol | 189 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 105,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Délka pečení záleží na troubě i na listovém těstě. Měla jsem irské listové těsto i české/slovenské a rozdíl je značný. Irské se podstatně víc láme a hůř se peče, i ta chuť je úplně jiná. České nebo slovenské je vláčnější, měkčí a mnohem líp se s ním pracuje.
Tu v Irsku se dělají malé závinky plněné ricottou a špenátem, většinou jeden závin je jedna porce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 26 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 6 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 21 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Skvělé tipy na oblíbené chuťovky pro návštěvu: Jak rychle připravit slané pohoštění z listového těsta
Další recepty
Tématické fráze: ricotta recepty špenátový závin ricotta v receptech listový závin se špenátem recepty s ricottou listové těsto se špenátem a ricottou ricotta recept závin se špenátem šneci s riccottou špenát listový recept zavin se spenatem a riccotou závin se špenátem a ricotou listový závin se špenátem a ricotou zavin plneny ricottou šneci s ricotou a banánem listy špenátu s listový závin ricotta se spenatem roláda z listového těsta s ricottou a se špenátem recepty se špenátem závin s ricottou a s brokolicí
Suroviny: těsto listové, špenátové listy, česnek, máslo, sýr ricotta
Listový závin se špenátem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pygl
0 názorů