Domácí chléb se sezamovými a lněnými semínky
Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Energie | 10 201 kJ / 2 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,00 g |
Tuky | 41,80 g |
Vláknina | 25,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 428,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na internetu je spousta návodů, tak jsem to dle možností svojí kuchyně také dala nějak dohromady a musela se samozřejmě pochlubit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2021 15:31
2. 4. 2021 14:51
Pletete dohromady různá těsta různé způsoby přípravy. Opravdu doporučuji nejdřív teoretické základy u pečení...treba Florentyna web Kuchařka pro dceru....kdyz už chcete net a ne knížku...
Doufám, že tento recept nebude nikdo zkoušet.
2. 4. 2021 14:35
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/recept-domaci-chleb-bez-hneteni-20200215.html
www.televizeseznam.cz/video/cuketka-pece/domaci-chleb-bez-hneteni-recept-pro-uplne-zacatecniky-64020286
A dalších 4 430 000 prosím.. ale máte pravdu, příště bych měla uvádět všechny zdroje
2. 4. 2021 14:28
Chleba bez kynuti v lednici klidně 12 hodin podle Cuketky apid. je zase o něčem jiném...
A půl kila mouky a 42 g droždí 12 hodin kynout je už úplně o něčem jiném...
Možná bych si o těstech a pečení něco přečetla...treba zrovna od Cathleen knížku...
2. 4. 2021 13:46
2. 4. 2021 13:29
2. 4. 2021 13:20
To mnozstvi cerstveho drozdi v surovinach bych na Tvem miste radeji upravila. . . . .
2. 4. 2021 12:59
JEDNOU? To přeci ještě neznamená, že se vám to povede i příště, neznamená to, že je to hotový recept
Abyste zbylou půlku kostky droždí nevyhodila, tak ji přidáte do těsta? Droždí ale není vajíčko nebo trocha tuku, kterou seškrábnete ze stěn misky, abyste to nevyhodila...čím více droždí do těsta přidáte, tím rychleji pak těsto musíte zpracovat a upéct (žádných 12 hodin kynutí přes noc)...nebo ho tím více zkazíte.
2. 4. 2021 12:53
2. 4. 2021 12:53
2. 4. 2021 12:47
2. 4. 2021 12:36
2. 4. 2021 12:05
2. 4. 2021 11:50
Na překynutý chléb (těsto) stačí i 2-3 hodiny kynutí navíc, nejsou třeba 3 dny, věřte mi.
Zkuste tenhle chléb zadělat s 10-12 g čerstvého droždí (nebo 1 kávovou lžičkou sušeného), 1 kávovou lžičkou cukru, 2 rovnými lžičkami soli a cca 320-340 g vody Třeba budete překvapená, jak pěkně vykyne.
2. 4. 2021 08:33
Ale pokud ho už děláte, slouží k rychlejšímu vykynutí těsta, kvasnice se "rychlí", čili ještě více namnoží za pomoci cukru, nebo jen a pouze samotné mouky (což trvá déle, protože má složitější cukry, budiž jak se komu chce, u chleba hodně lidé používají obojí) při teplotě 37,5° maximální, tedy je jen o chlup teplejší než tělesná teplota, říká se jí vlažná, koupají se v takové mimina. Nedoporučuji vlažnou z kohoutku, vzhledem ke dlouhému ohřevu v bojleru může být kontaminovaná jinými bakteriemi.
Pokud to neumíte od ruky, vezměte si teploměr. Používám sušené droždí a na obale je napsáno, na kolik je to mouky. Jestli chcete ale šetřit surovinami, dejte tedy špetku: opět více kvasnic= rychlejší kynutí. Překynuté pečivo jsem jednou jedla, chutná jako byste měla v ústech jenom samé kvasnice, tenhle chléb byl výborný, rozhodně nebyl Překynutý. To by musel kynout dva tři dny. Jestli myslíte překynutím velké bubliny, ty se odstraňují tím překládáním.
Vody dejte podle toho, jakou vám v kraji melou mouku, ony nejsou všechny stejné. Soli dejte tolik, jak slaný chléb ráda jíte, na to, zda vykyne nebo ne to nemá moc vliv. Ale když dáte více než dvě čajové lžičky, možná už bude vážně přesolený.
Boží pomoc, zdar a sílu,
Přeje Ivetca.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 17 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 41 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, droždí sušené, voda, cukr, sůl, kmín celý, semínka sezamová, semínka lněná
Domácí chléb se sezamovými a lněnými semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xR1z
16 názorů