Lahůdková moravská tlačenka
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva a necháme vychladnout. Tlačenka skvěle chutná a krásně vypadá na řezu.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 21 032 kJ / 5 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 792,94 g |
Tuky | 196,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
To je moje verze tlačenky, bez vnitřností a kůže na řezu. Dávka je dvě nohavice plné masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2019 12:43
28. 11. 2019 07:38
22. 4. 2019 18:16
22. 4. 2019 16:40
17. 11. 2017 13:51
23. 2. 2017 21:40
2. 2. 2017 18:18
18. 2. 2016 20:16
4. 2. 2016 10:23
27. 2. 2013 01:56
12. 1. 2010 20:43
12. 1. 2010 10:45
Trošku jsem si ten recept upravil(nedával jsem tam to kilo kůží). 3kg plecka,2 přední kolena , 3 nožky a asi půl kila játer, ale příště je zaměním za vepřový jazyk. Maso jsem předem nasolil(kromě nožek a jater) a nechal tři dny nasolené v chladu. Dál jsem pokračoval podle tebe. Uvařené maso jsem nekrájel na kostky, ale natrhal na menší kousky.Jen játra jsem nakrál na drobno. Kůže jsem použil jen z kolena a nožek(nemlel jsem je, ale rozmixoval) Tlačenka neměla sice čirou barvu ale za to tam nebyly vidět žádné kousky kůží. Tlačenka je libová a dá se jíst i bez chleba.
Jednu tlačenku jsem dal do mrazničky. Po vyjmutí po několika týdnech tlačenka drží pohromadě... nerozpadá se!!!
Tlačenku jsem rozdal rodině a známým. Od každého jsem slyšel jen chválu... prý jsem měl být řezník!!!
9. 1. 2010 18:00
18. 11. 2009 13:35
18. 11. 2009 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 28 minutami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 53 minutami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 54 minutami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 hodinou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 2 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Deset odpovědí na nejčastější otázky k zabijačkám: Poradíme základy, které potřebujete vědět a nemáte se koho zeptat
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: výroba tlačenky výroba tlačenky video tlačenka domácí recepty video recept na tlacenku vyroba domaci tlacenky výroba domácí tlačenky video jak se dělá tlačenka jak udělat tlačenku tlačenka recept výroba tlačenky recept libova tlacenka tlačenka z plecka tlačenka z kolena domácí tlačenka z kolen vaření tlačenky vepřova tlačenka domácí tlačenka recept video domácí tlačenka video domácí tlačenka vepřova - video domácí libová tlačenka
Suroviny: maso vepřové, koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, cibule, koření nové koření, bobkový list, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka
Lahůdková moravská tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p89m
20 názorů