Francouzská cibulačka s tousty
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 413 kJ / 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 2,11 g |
Vláknina | 30,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 50,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Letos jsme byli na dovolené v Prachaticích, hotel Albatros a tam tuhle polévku měli. Chtěla jsem jí potom udělat doma, ale nikde jsem nenašla recept, který by (té vzpomínce) odpovídal. Začala jsem kombinovat několik dostupných návodů na cibulačku a Voila! Výsledek byl na světě.
Je to skvělá vzpomínka na léto a jih vhodná na chmurné a vlhkem prolezlé listopadové večery:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2020 19:07
4. 9. 2020 13:20
S korenim lepe setrit, staci spetka tymianu a kousek bobkoveho listu.
4. 9. 2020 12:37
Ale ta fotečka, ale ta fotečka...
Kdysi mě poučili "Frantíci", že jejich cibulačka jest barvy bledé...
whitecat:
Stran toustů (konkrétně krutonků) v polévce:
Roky (s přestávkami jsem hledal způsob jak na krutony, že aby v polévce vydržely min. dvě minuty KŘUPAVÉ.
Této metě jsem se přiblížil restováním pečiva v přebytku tuku (máslo + řepkový olej)
No, ne každý ale má žlučník v richtiku, že
8. 2. 2019 13:26
1. 2. 2011 20:19
1. 2. 2011 20:00
1. 2. 2011 19:25
1. 2. 2011 19:11
Ale máš samozřejmě pravdu.
1. 2. 2011 18:59
1. 2. 2011 18:54
Já akorát nikdy nevím, jak ty tousty jíst...
28. 11. 2010 11:14
7. 11. 2010 16:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 43 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12 nejlepších zimních polévek pro zahřátí: Dáte si krkonošské kyselo, jihočeskou kulajdu nebo boršč?
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Panádlová neboli žebrácká polévka: O typickém jídle chudých se psalo už v Rychlých šípech
Další recepty
Tématické fráze: francouzska cibulacka francouzská cibulačka recept cibulačka polévka recept recept na francouzskou cibulačku cibulacka recept cibulačka polevka cibulacka francouzský cibulačka recept na cibulačku polévka cibulová se sýrem a žemlí polévka francouzská cibulačka polévky čibulačka polevka cibulačka s toustem polévka cibulačka francouzská polévky recepty francouzka.cibulacka jednoduchy recept cibulačka francouzská recept na francouzkou cibulačku provensálská cibulačka
Suroviny: cibule, voda, bujón zeleninový, víno bílé, olej olivový, máslo, sůl, pepř, koření provensálské, chléb toustový tmavý, sýr strouhaný, máslo, sůl
Francouzská cibulačka s tousty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXKn
12 názorů