Máslové croissanty s omládkem
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 878 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,53 g |
Tuky | 83,01 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 400,06 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2011 15:35
cathleen: děkuji moc za radu! Nicméně byla jsem nedočkavá a stihla připravit těsto ještě předtím, než jsem si ji přečetla :) a samozřejmě jsem ho dala do chladničky už i s máslem a několikrát překládané. Výsledek byl ale (naštěstí?) super - z ranních croissantů nezbyl už ani jeden. Myslím, že kvalitě těsta to neubralo. PS: slané budou v týdnu, mňam :)
9. 12. 2011 22:43
lovie: diky za tak obrovskou pochvalu taky nam moc chutnaji, i ty ve slane verzi.
Pokud chces delat testo vecer, doporucuju udelat jen omladek, nechat nakynout, pak i testo a to BEZ kynuti dat do lednice. Rano testo vyvalet, poklast maslem a...dal podle receptu. Takhle uz to mam vyzkouseno, ale nezkousela jsem nechat odlozit uz hotove testo i s maslem.
Pokud chces delat testo vecer, doporucuju udelat jen omladek, nechat nakynout, pak i testo a to BEZ kynuti dat do lednice. Rano testo vyvalet, poklast maslem a...dal podle receptu. Takhle uz to mam vyzkouseno, ale nezkousela jsem nechat odlozit uz hotove testo i s maslem.
9. 12. 2011 14:03
Croissanty máme v oblibě, tak jsem též vyzkoušela. S omládkem jsem zadělávala poprvé a musím říct, že výsledkem jsem byla nadšena! Tohle byly opravdu croissanty, vynikající, napovrchu křupavé, uvnitř jemné, měkké, lístkující, vláčné a chuť jak má být. U receptu zůstávám a jiné už péct nebudu Jen se chci zeptat, můžu si těsto připravit večer, dát do ledničky a péct ráno k snídani čerstvé? Díky a BOD!
9. 12. 2011 07:39
cathleen:děkuju :D
8. 12. 2011 18:28
Tsubakiaka: zkus dát místo něj lžičku medu (včelího, ne pampeliškového)
8. 12. 2011 18:21
a musí tam být sladovit ??? co by se stalo kdybych ho tam nedala
7. 12. 2011 14:34
Zuzka - Cobra:ještě - Sladovit je vlastně totéž, co Sladěnka, pouze od jiného výrobce.
Ať se ti pečení daří!
Ať se ti pečení daří!
7. 12. 2011 14:34
Zuzka - Cobra: někde jsem to už psala....když je uložená stále v lednici a pokaždé z ní nabíráš suchou, čistou lžičkou, vydrží klidně i rok po záruce bez jakýchkoliv změn (řekli mi přímo tam, kde Sladěnku vyrábějí)
7. 12. 2011 14:26
Krásné croissantíky
Cathleen, konečně jsem vlezla do obchodu se zdravou výživou a našla tam Sladěnku. Jenže expirace 3/11/11. Jak dlouho vydrží sklenička Sladěnky po otevření? Naštěstí jsem sehnala Sladovit, tak můžu vesele péct dle tvých krásných recepisů
Cathleen, konečně jsem vlezla do obchodu se zdravou výživou a našla tam Sladěnku. Jenže expirace 3/11/11. Jak dlouho vydrží sklenička Sladěnky po otevření? Naštěstí jsem sehnala Sladovit, tak můžu vesele péct dle tvých krásných recepisů
5. 12. 2011 12:24
Leny: díky za zprávu, Leni.
smiskova.z: Jani, nejlepší jsou ještě mírňounce vlažné. V sobotu jsem dělala slané croissanty, recept během několika dnů přidám - můžeš vyzkoušet i tyhle
smiskova.z: Jani, nejlepší jsou ještě mírňounce vlažné. V sobotu jsem dělala slané croissanty, recept během několika dnů přidám - můžeš vyzkoušet i tyhle
5. 12. 2011 12:10
Hmmmmmmmm- už se těším až je v pátek upeču -to mě budou moji chlapi až se vrátí z práce a ze školy chválit
4. 12. 2011 09:26
I přesto že jsem je trochu \" připekla \", byly výborné. Nenáročný recept, s těstem se dobře pracovalo!
30. 11. 2011 18:56
To už je pro mně "Vyšší odborná"...+1
30. 11. 2011 16:12
mňam, ty jsou
30. 11. 2011 11:54
spagetka:je, díky.
katka: Katko, obecně řečeno je omládek vlastně jako klasický "babiččin" kvásek, ale s daným poměrem vody a mouky....a místo cukru je sladový výtažek (sladěnka nebo sladovit). Pokud sladový výtažek nemáš, a přesto to chceš vyzkoušet, dej místo něj lžičku včelího medu - má podobný účinek.
Díky omládku těsto ochotněji a lépe kyne, i pečivo je s ním nadýchanější.
katka: Katko, obecně řečeno je omládek vlastně jako klasický "babiččin" kvásek, ale s daným poměrem vody a mouky....a místo cukru je sladový výtažek (sladěnka nebo sladovit). Pokud sladový výtažek nemáš, a přesto to chceš vyzkoušet, dej místo něj lžičku včelího medu - má podobný účinek.
Díky omládku těsto ochotněji a lépe kyne, i pečivo je s ním nadýchanější.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 3 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 15 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 43 minutami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 2 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 3 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 4 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 12 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 16 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Šneky s pudinkem a rozinkami z plundrového těsta podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a nadýchané
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Tématické fráze: croassaint recept croasant máslový croissant z listového těsta crosanty croasant recept domácí croasant croassaint máslové loupáky francouzský croasant máslový croasant recept kroasanty podle hrušky croasant z domácí pekárny nejlepší recept na croissanty máslové loupáky kynuté v lednici croasant s nutelou croasant recept na těsto recept na domácí croasant kroasánty recept jak vyválet těsto na croasant máslové croissanty z listoveho testa
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, croissant, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
78 názorů