Jelítka Rozpis na 10 kg
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 122 821 kJ / 29 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 947,53 g |
Tuky | 1 779,39 g |
Vláknina | 228,00 g |
Cholesterol | 7,13 g |
Sodík | 76,71 g |
Sůl | 190,00 g |
Sacharidy | 2 278,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky.
Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2024 10:20
Dobrý den, měla bych zájem o recepty. Bylo by tedy možné je zaslat ? Moc děkuji
26. 4. 2013 22:58
Tak klidně přidávej a když k tomu dáš své postřehy při vaření .... Škoda, že nemáš fotky.
A podobné, jako "Solení masa na uzení" můžeš dát do článků.
26. 4. 2013 20:56
26. 4. 2013 20:50
26. 4. 2013 14:20
26. 4. 2013 13:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 26 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 33 minutami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 46 minutami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 59 minutami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Výroba jelítek krok za krokem: Jak na přípravu této zabíjačkové pochoutky
Další recepty
Tématické fráze: žemlová jelita žemlova jelitka recept na domácí jelita jake kroupy se pouzivaji do zabijacky napichani masa na uzeni žemlové jelito jake kroupy do jelit jak se delaji jelita kroupy do jelítek jelítka žemlová pečené kroupy s krví staroceska jelitka recept na žemlové jelítka domácí žemlová jelítka recepty mistra uzenáře jelita žemlová zemlove jelitka žemlové jelítko recept domácí jelítka jak se dělají jelítka
Suroviny: maso z vepřové hlavy, lalok vepřový, škvarky, slezina, kroupy, krev, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, cibule, sůl, vývar, střevo tlusté, koření
Jelítka Rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLZz
6 názorů