Jitrnice – rozpis na 10 kg
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po uvaření je skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 43 541 kJ / 10 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 669,08 g |
Tuky | 141,16 g |
Vláknina | 128,65 g |
Cholesterol | 7,08 g |
Sodík | 70,98 g |
Sůl | 177,15 g |
Sacharidy | 1 552,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo do jaternic se peče den před zabijačkou, aby bylo čerstvé a tuhé. Na pečení se používá výhradně hrubá mouka, kvasnice, trocha cukru na kvásek, sůl a voda.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2017 22:12
8. 12. 2017 22:04
8. 12. 2017 13:00
No, toto zdá se býti klíčová věta
U nás se pečivo nedávalo a prapraděd mých vnoučat si "ulil" pár jitrniček bokem, hodil je na mlatevni přes hambálky a vydržely mu až do jara...
***
fb.lib:
Z čuníka se zpracuje vše od rypáčku po ocásek (vyjma štětin, paznehtů a pár drobností), že
Pokud jste ještě odevzdávali krupon eráru, co jste potom dělali se zbývající kůží, he?
8. 12. 2017 10:52
15. 5. 2015 22:14
fb.lib: Fakt do jitrnic nepřidáváte vařené, pomleté kůže?
15. 5. 2015 14:55
15. 5. 2015 13:52
15. 5. 2015 13:19
15. 5. 2015 09:29
20. 4. 2012 07:01
Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť. František
19. 4. 2012 22:13
6. 2. 2012 13:51
6. 2. 2012 13:40
6. 2. 2012 10:45
6. 2. 2012 10:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 13 minutami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 24 minutami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 4 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 4 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výroba jaternic buchta do jaternic domácí jaternice recept na domácí jaternice top 10 recepty buchta na zabíjačku zabijačková buchta do jitrnic placka do jitrnic co se dává do jitrnic zabíjačková buchta buchta na zabijačku recept jaternice nebo jitrnice buchta do jitrnic z hrubé mouky vyroba domacich jaternic zabijačková buchta recept buchty do jaternic placka na zabijačku jitrnice nebo jaternice buchta do jaternic recept buchta na jaternice
Suroviny: bůček vepřový, lalok vepřový, slezina, rohlík, játra, sůl, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, česnek, vývar masový,
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
19 názorů