Babiččiny zelňáky
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 17 592 kJ / 4 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 258,50 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 385,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2012 19:52
to může být moc dobré
29. 12. 2012 10:08
Tak uz to ctu,nahradim vajickem
29. 12. 2012 10:05
Da se nejak sadlo nhradit?? Tady ho nesezenu
29. 12. 2012 09:19
moc hezké to je
29. 12. 2012 09:02
Je to každém.... ale zelňáky co pekla moje babi jsou ze sádla a rozhodně nejsou mastné pokud je to z vejce tak už to není tenhle recept....a hlavně to není pravý jihočeský zelňák
28. 12. 2012 23:47
...teprve to zkusim ,asi lepe s vejcem jak navrhl kdosi.....
28. 12. 2012 20:32
Zelňáky jsem jedla vždy u švagrové a moc mi chutnali+
28. 12. 2012 19:14
Upelka jsem jich tři plechy cca 45 ks a ještě druhý den ráno se na tácu bál o samotě poslední jeden
28. 12. 2012 19:13
Šárko, taky tu mám na n recept a mám zelňáky moc rádi a je dobře, že jsi mi je připomněla. Dávám 6.bod
28. 12. 2012 19:13
Vyborne, delam je podobne, akorat misto sadla dam vejce, aby to nebylo tucne a pecu na pecicim papiru bez tuku. Po upeceni mezi ne mrsknu dva platku kruti sunky, trochu kecupu a horcice a mam super dietni jidlo plne vlakniny a bilkoviny, ktere skvele zasyti...
28. 12. 2012 18:53
28. 12. 2012 18:36
Zelné placičky miluji a tyto vypadají velmi dobře+
28. 12. 2012 18:32
To musí být dobrotaDávám první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 9 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zelnaky zelnaky recept domácí zelnáky pečené recept na prave zelnaky recept na zelňáky babiččiny zelníky recepty.cz zelnáky recept zelňáky zelovky zelnak zelovka babicciny recepty zelňáky bez sádla zelňáky na plech babičiny zelňáky jihočeské zelňáky recepty zelňáky zelnak recept zelňáky recepty zelniky
Suroviny: sádlo, mouka hladká, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, sádlo
Babiččiny zelňáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWyn
28 názorů