Koblížky z trouby
Koblihy nemusejí být jen smažené, dají se i upéct v troubě. Je to snadné, chutnají skvěle a zároveň ušetříte nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou podle vlastní chuti. Po upečení už jen koblížky potřete máslem s rumem a pocukrujete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 963 kJ / 2 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,62 g |
Tuky | 78,48 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 409 mg |
Sodík | 544 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 422,88 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2024 10:46
Nechápu některé negativní komentáře. Dnes jsem recept vyzkoušela a vypadají i chutnají výborně. Doporučuji dělat koblížky menší. Když jsou velké, tak se placky těsta při pečení rozdělují, super je 5 minut před koncem pečení potřít máslem a po vyndání z trouby potřít znovu. Máslem na potření nešetřete. Koblížky jsou výborné!
9. 11. 2023 11:58
Dnes jsem se do nich pustila, ale komentáře jsem četla až poté co jsem měla rozdělaný kvásek, takže nebyl cesty zpět. Receptu jsem se držela tak asi ze 70%. Těsto je opravdu moc hutné přidávala jam máslo i mléko od oka tak jak jsem zvyklá u kynutého těsta . Doba kynutí je podle mě 30 minut málo nikdy se neřídíme časem ale těsto nechávám v přiměřené mise zakryté utěrkou když mi těsto začne nadzvedávat utěrku je správný čas na práci s těstem . Také po uplácáni všech koblih je nechávám kynout delší dobu . Další vychytávkou je parní trouba, na kynuté těsta jako stvořená ,jenže tu já nemám tak si přídavnou páru vytvořím vložením pekáče s vařící vodou na dno trouby pekla jsem cca 5minut na 175 poté potřela máslem a pak pekla dalších 8minut po vytažení z trouby jsem je opět potřela máslem . Na závěr bych doplnila že plnit džemem není nejlepší nápad je hodně řídký a většinou vyteče já mám asi polovinu vyteklou, no nedá se nic dělat . Každopádně výsledkem jsou buchty připomínající koblihy krásně nadýchané a vláčné chuťově výborné. Kdo by čekal koblihy z trouby stejné jako smažené asi nemá všech pět pohromadě nebo žádné předešlé zkušenosti ,ale pro mě jakož to pro člověka se zdravotním omezením a přísným zákazem smažených jídel je toto skvělá alternativa jak si dopřát jednou za čas něco dobrého . Snad moje postřehy pomůžou někomu kdo si tohle přečte .
10. 10. 2016 20:10
Ar: Píše se z trouby a přesně tak je to napsáno...po vytažení z trouby
10. 10. 2016 19:27
Martin: Blbost,rumem se potírá až když se vyndají s trouby.
5. 10. 2016 13:01
ukki: to bylo jen tuhým těstem,mělo by skoro téct mezi prsty
5. 10. 2016 12:59
Petra: to bylo tuhým těstem,na koblihy a vůbec sladké těsta se dělají řídké.Kromě vánoček a závinů.
5. 10. 2016 12:56
Jitka: rum je tam kvůli tomu,aby těsto tolik nesálo olej
30. 9. 2016 21:35
zkoušela jsem stejný recept před dvěma lety a vyšli mi z toho jen vysušené tenisáky tvaru koblihů, tak jsem si řekla že asi je něco špatně a vyzkouším znovu...dopadlo to stejně není nad babiččiny smažené koblížky a vdolky do trouby už nikdy víc
25. 5. 2016 09:51
Určitě doporučuji přidat více másla, koblížky jsou pak pěkně měkké a vláčné. Problém však nastal při spojování koleček. Než jsem dodělala plech, první koblížky nakynuly a placky se od sebe oddělovaly. Stejně tak v troubě, koblihy se otevřely a povidla vytekla . Jinak jsou dobré, i když popravně chutnají spíše jako buchty. Podruhé už je asi dělat nebudu.
27. 2. 2016 12:45
V každém případě v těstě chybí rum, ten dlá tu kyprost koblih. A nechcete-li je mít nacucané tukem, zkuste je chvíli péci, tak aby měli jen světlounké zabarvení a pak dosmažit. Mám s tím dobré zkušenosti.
27. 5. 2015 20:33
spíš to byla chuť jako buchty, s koblihami to nemělo nic společného
25. 5. 2015 00:33
zuzka 162:
Máte pravdu, je to imitace.
Mě zaujaly ty sférické tvary na foto a odsudky v komentářích, tak jsem to vyzkoušel... Tvary se podařily (viď fotto), odsudky se potvrdily
Včéra jsem zadělal jedno těsto podle toho rcp a druhé, taky buchtové, podle svého osvědčeného rcp; od každého jsem část upekl a část usmažil.
Původně jsem chtěl pohostit tchyňku, ale když jsem zaslechl jak si postěžovala že jí došla COREGA, tak nedostala nic, že aby nedejbože nepřišla o zubní náhradu, protože toto má s koblihy společný akorát tvar Pečené je to jako suchá brzda, smažené je to jakž takž, ale zase nacucané - chybí tam rum.
Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy "suchou cestou", tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený gumobeton máslem už z toho vláčné koblížky neudělá.
Vím, název rcp je v gesci autora, ale tady by mělo stát z moci úřední varování, že toto tedy koblihy (ani podle WIKI) nejsou!
Máte pravdu, je to imitace.
Mě zaujaly ty sférické tvary na foto a odsudky v komentářích, tak jsem to vyzkoušel... Tvary se podařily (viď fotto), odsudky se potvrdily
Včéra jsem zadělal jedno těsto podle toho rcp a druhé, taky buchtové, podle svého osvědčeného rcp; od každého jsem část upekl a část usmažil.
Původně jsem chtěl pohostit tchyňku, ale když jsem zaslechl jak si postěžovala že jí došla COREGA, tak nedostala nic, že aby nedejbože nepřišla o zubní náhradu, protože toto má s koblihy společný akorát tvar Pečené je to jako suchá brzda, smažené je to jakž takž, ale zase nacucané - chybí tam rum.
Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy "suchou cestou", tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený gumobeton máslem už z toho vláčné koblížky neudělá.
Vím, název rcp je v gesci autora, ale tady by mělo stát z moci úřední varování, že toto tedy koblihy (ani podle WIKI) nejsou!
21. 5. 2015 17:29
blabla: Dělám smažené koblihy a pak vdolky pečené v troubě. Jsem si téměř jistá, že ty na obrázku JSOU pečené v troubě
21. 5. 2015 16:19
Já myslím, že na fotce nejsou vůbec koblížky pečené v troubě, ale na oleji. Kdo už zkusil obojí, ví o čem mluvím!
19. 5. 2015 07:32
Koblížky v troubě se mi nezdařili,ale z tohoto těsta dělám normální buchty a po nich se mohou utlouct.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 43 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 47 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koblížky z trouby koblížky pečené v troubě kobližky do trouby kobližky v troube koblížky recept recept na koblizky bezlepkové koblížky koblihy do trouby pečené koblížky v troubě koblihy z trouby koblihy pečené v troubě pečené koblihy koblihy v troube pečene kobližky hrnkove kobližky kiblizky do trouby koblížky recepty koblížky horakova73 jak na koblížky
Suroviny: mouka hladká, mléko, žloutek, rum, cukr, máslo, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, droždí čerstvé, marmeláda, máslo, rum, cukr
Koblížky z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXnr
24 názorů