Vídeňské brambory
Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 168 kJ / 1 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,04 g |
Tuky | 138,49 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 91,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z knihy Stoletá kuchařka, kde je uváděn již v roce 1910.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2016 15:56
Ano,tyto bramory jsou opravdu vídeňské.Pracovala jsem Bad Hadu.Tam měli vždy do foroty uvařené brambory a mohu dodat,že to byla nobl rodina.
12. 3. 2016 17:47
???? vídeňské je tak maximálně kafe.... ty brambory jsou výtečné ale skutečně - za to nemohou......
Česká js kuchyně vídeňská, vážení - oni to vědí a my ne?????
Česká js kuchyně vídeňská, vážení - oni to vědí a my ne?????
7. 3. 2016 10:51
Alena: včera jsem do smetny nastrouhala nivu! Fantasie
5. 3. 2016 11:17
Moc chutná příloha,těch není nikdy dost-děkujeme.
2. 3. 2016 20:24
Alena: ne ........ty ale je ----------
Alena:
Alena:
2. 3. 2016 20:23
Já ty nevařím, cibulku osmažím, syrové brambory nakrájím na kolečka, zapékám v troubě a s tou smetanou je to fantasie.
2. 3. 2016 14:38
Lydia60:to by mě zajímalo, co jíte teď.To chemické maso??? Fuuj......
1. 3. 2016 23:38
Lydia60:jak se říká,neříkej nikdy
1. 3. 2016 23:19
Tak tohle už nikdy,to jsme jedli už před padesáti léty málem každý den a stačilo,jídlo tvrdě pracujících zemědělců,brambory s cibulí a s mlékem,brr.
15. 2. 2016 22:28
Vypadá to tak úžasně, že to musím vyzkoušet!!!
11. 2. 2016 10:09
Ľudka: Samozřejmě, že slanina není mase. Je to přece vyuzené sádlo.
5. 2. 2016 16:22
beda venerabilis:Pokud myslíte, že je to na Vás moc, není nic jednoduššího, než slaniny ubrat. Ale jak známo, slanina se vyškvaří a tuk, pokud chcete, můžete z části slít
5. 2. 2016 16:07
bedo, tak dej libovější slaninu
5. 2. 2016 15:45
15 deka špeku na půl kila brambor je docela brutální poměr.
Má někdo zkušenost s trochu zredukovanou tučností?
Má někdo zkušenost s trochu zredukovanou tučností?
12. 12. 2015 10:22
jan.alois:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty z brambor brambory recepty top recepty z brambor brambory recept brambory můžeme vařit zelené brambory recept z brambor recepty na brambory recept na brambory přílohy z brambor recepty s brambor recepty brambory recept brambory vídenké brambory zapečené brambory s hermadurem videňské recepty vydenske brambory co z brambor recepy z brambor jak uvarit brambory
Suroviny: brambory, slanina, cibule, smetana na vaření, petrželka zelená, sůl, máslo
Vídeňské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qm7L
94 názorů