Zelné placky II
Suroviny
Porce: 9 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 3 937 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 192,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po připomínkách dodávám, dle chuti přisolte, dejte kmín nebo pepř.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2014 20:26
Vnučka je pekla, ale těch škvarků se sádlem je tam moc. Zvláště po Vánocích by to chtělo trochu odlehčit. Jinak chuťově mňamka.
11. 1. 2014 18:34
vypadá to moc zajímavě a hlavně to bude levné,což je v lednu velké plus....vyzkouším a pošlu dál
11. 1. 2014 09:27
Až na to, že nie sú bezmäsité sú fantastické
smahoova@centrum.sk
smahoova@centrum.sk
11. 1. 2014 09:23
super jídlo
10. 1. 2014 23:39
Je to pecici folie, mam ji uz skoro dva roky a je super. Jen se musi nechat vypect, to je pak smradu jako blazen, ale jinak je uzasna a hlavne skladna, nic se mi na ni nikdy neprichytlo a dobre se myje.
10. 1. 2014 22:24
Lidus: Já používám silikonovou pečící folii - a je fakt super, nemusím stříhat papíry, prostě ji dám na plech, pak se jednoduše omyje, nechám oschnout, složím, uložím. Už ji mám asi rok a pořád slouží.
10. 1. 2014 21:23
softsun - na foto vidím, že používáš silikonovou pečící fólii? Nebo je to jen silikonový vál pro hezké focení Uvažuji nad ní, než kupovat pečící papíry, jsi s ní spokojená? Jinak placky přidávám k oblíbeným a zařazuji do jídelníčku. Niluji staročeská jídla, vyrostla jsem na nich, jen na nějaké občas zapomenu. že vlastně byli.
10. 1. 2014 20:20
Zrovna včera jsem škvařila sádlo a na tyhle zelńáky, jak se u nás říkalo, se chystám. U nás na Šumavě se takhle dělaly a jsou moc dobrý a hlavně hodně jedlý. Kmín a sůl je v zelí, pepř si může každý přidat, vajíčko jsme doma taky nedávali a drží dobře.
10. 1. 2014 19:30
Spojí se to dobře, právě tím sádlem. Já placky nesolím, ale určitě se to dá. Kupuji zelí v Lidlu a to už je trošku ochucené.
10. 1. 2014 18:52
magdalenka: No vidíš, ale když to říkáš, věřím ti. Já také dělávám placky se zelím i škvarky, ale přidávám vajíčko, trochu mléka a kvasnice a jak píšeš i kmín, sůl a mletý černý pepř. Někdy vyzkouším.
10. 1. 2014 18:38
Rozmarynko, spojí sa to. Robievam rada a často, aj zahraničná návšteva (nepoznajúca škvarky) dlabala! Sádlo sa od rúk topí, aj zelí je mokré...samozrejme, treba prisoliť, ja pridávam aj čierne korenie a rascu. Ale niekto to korenie má v zelí.
Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.
Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.
10. 1. 2014 18:33
Jen se zeptám, jak se spojí zelí, mouka a škvarky v těsto Asi je také nesolené. Nechybí něco v surovinách
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 41 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 44 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit jednoduchý zelný salát. Stačí několik surovin
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: zelné placky zelné placky z kysaného zelí zelné placky pečené v troubě zelné placky s tvarohem zelné placky v troubě zelné placky na plech zelné placky se škvarkama placky ze zelí zelné placky se škvarky zelné placky recepty recept na zelne placky zelné placičky s tvarohem tvarohovo zelné placky jihočeské škvarkové placky se zelím zelné placky recept recepty zelne placky zelne placky se sádlem staroceske zelne placky zelńáky zelné placky
Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, škvarky se sádlem
Zelné placky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zJG
12 názorů